Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Cześć .
jakiś czas temu miałem problem synchronizacją ECU,EWS, który skończył się wymianą zestawu startowego (komplet ECU, BCU, EWS + kluczyk).
Teraz mam z samochodem jeszcze kilka problemów a mianowicie:
1. Nie działają lusterka elektryczne, tzn. działa tylko sterowanie prawo/lewo prawego lusterka - na prawym przycisku. Więc obstawiam że nie ma co się bawić w kodowanie a usterka typowo elektryczna
2. Nie działa podgrzewanie obu przednich foteli (przycisk na desce się świeci a nie grzeją). Da się to zakodować ?
3. Jest błąd trakcji,a w pamięci ABS - błąd siłownika ADS. Coś czytałem, że błąd związany z przepustnicą. Da się to zaadaptować? Czy raczej uszkodzona przepustnica?
Dzięki wszystkim za pomoc
No i oczywiście wszystkiego dobrego dla Wszystkich Forumowiczów w Nowym Roku 2019 !
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 30, 2018 21:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Nie działają lusterka elektryczne, tzn. działa tylko sterowanie prawo/lewo prawego lusterka - na prawym przycisku. Więc obstawiam że nie ma co się bawić w kodowanie a usterka typowo elektryczna
Korozja na kablach. Sprawdz wszystkie polaczenia, oraz styki w panelu sterowania lusterek. Możliwe że trzeba będzie rozebrać lusterko aby wszystko sprawdzić/pomierzyć.
Cytat:
2. Nie działa podgrzewanie obu przednich foteli (przycisk na desce się świeci a nie grzeją). Da się to zakodować ?
Nie, tego sie nie koduje. Sprawdz maty oraz czujnik temperatury w fotelu.
seraf91 napisał/a:
3. Jest błąd trakcji,a w pamięci ABS - błąd siłownika ADS. Coś czytałem, że błąd związany z przepustnicą. Da się to zaadaptować? Czy raczej uszkodzona przepustnica?
Rozebrać, wyczyscic, ew wymienić linkę - z tego co wiem.
Nie ma adaptacji przepustnicy, mozesz dokonać resetu obecnyc wartości, i moze samo sie zaadopotuje.
Sam nie musiałem nigdy tego robić ale sprawdź, kluczyk na pozycji drugiej przy zgaszonym silniku, następnie pięć razy pedał gazu wciśnij do końca teraz kluczyk przekręć do pozycji 0 i odpal normalnie.
Gdzieś kiedyś na forum widziałem tę metodę.
Chyba, że coś przeprogramowywales w BCU I zrobiłeś to źle, to moglo wywalić ogrzewanie foteli na plecki. Sprawdź jeszcze ogrzewanie tylnej szyby, chyba wszystkie ogrzewacze elektryczne nie działają w transit mode.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Cześć .
No i oczywiście wszystkiego dobrego dla Wszystkich Forumowiczów w Nowym Roku 2019 !
O grzaniu foteli masz tutaj temat https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=46740
to to rozwieje twoje wątpliwości sprawdź napięcie na kostce pod fotelem i miernikiem ciągłość na małych kostkach od mat (też pod fotelem). Najprędzej brakuje kontaktu/ciągłości obwodu od maty. Może być zimny lut przy termostacie, albo ułamany przewód w tym miejscu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum