Wysłany: Sob Sty 12, 2019 16:07 [r 45] Silniki wycieraczek przód - pytanie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Dzień Dobry wszystkim forumowiczom,
Mam pytanko w w moim roverku 1.6 sedan z 2001 r. umarł silniczek wycieraczek w związku z powyższym mam pytanie czy są jakieś różnice w zależności od pojemności czy wersji (EU czy GB), które mogłyby wpłynąc na zakup takiego elementu.
Czy kupując ten element z tej aukcji będzie pasowało?
https://allegro.pl/rover-45-mechanizm-wycieraczek-silniczek-i7708412494.html
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Zbyszek
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 12, 2019 16:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Sty 15, 2019 11:53
Nie ma różnicy jeśli chodzi o pojemność czy wersję nadwozia. Pasuje też od Honda Civic,po przełożeniu wtyczki. Ja mam taki silniczek za 70 zł . Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sty 15, 2019 11:53 ]
Ten na Allegro ma napis Honda Accord a na silniczku Rover , Honda i R45 mają inne wtyczki,Honda trapez,R45 prostokąt. Chyba że to od R600 to może są takie same. Tu masz link do RAVE https://rimmerbros.com/Item--i-GRID003625
Wysłany: Wto Sty 15, 2019 23:13
Dzięki iktorn73 za odpowiedź żeczywiście ta wtyczka jest trapezowa a moja prostokątna, a orientujesz się może czy trudne jest przerobienie wtyczki? Z tego co widziałem to kable mają nawet ten sam kolor więc moim zdaniem uciąć, polutować i powinno być ok chyba że się mylę.
zybii25, Musiał byś sprawdzić pinout. Przekładałem kiedyś silnik w r200 kanciku z przedlifta do polifta, także wtyczka się różniła ale kolory te same. niestety kolory przewodów nie odpowiadały sobie, skończyło się na naprawie poprzedniego silnika. Także musisz sprawdzić bo nie koniecznie będzie to działało, jeśli polutujesz kolorami.
zybii25, powiedzmy 50zł + przesyłka , za całość. Nie pamiętam jaka wtyczka, musiał bym sprawdzić. Natomiast powinno to pasować bo w końcu wyjęte z MG ZS, czyli praktycznie to samo co Twój eR45.
[ Dodano: Sro Sty 16, 2019 17:10 ] zybii25, ślij wiadomości na email, tak będzie sprawniej. Ewentualnie w dziale giełda masz moje ogłoszenie z częściami do MG ZS, jest tam nr telefonu, dzwoń śmiało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum