Wysłany: Wto Lut 18, 2020 17:10 [R25]Nie che odpalić
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Najpierw ciężko kręcił i nie odpalił, no to włożyłem zapasowy akumulator i słychać tylko było cyknięcie pod maską i cisza. Po doładowaniu włożyłem ten pierwszy i po przekręceniu stacyjki w pozycje 2 włącza się sygnał coś jak pogotowie. Świeci na czerwono lampka na zegarach i awaryjne się załączają. Kasuje to na pilocie i dalej cykanie w okolicy bezpieczników pod maska. Sprawdzałem miernikiem i nie spada napięcie na akumulatorze jak przekręcam stacyjkę. Rozrusznik działa sprawdzałem bez pośrednio z akumulatora. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 18, 2020 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przewód od stacyjki do elektromagnesu jak włączę zapłon ma 2.3V . Spiąłem jak w instrukcji przesłanej od sTERYDA wsuwkę(na nią wchodzi przewód stacyjki) i przewód od akumulatora na śrubie(elektromagnesu), po włączeniu zapłonu elektromagnes pracuje jak zdejme połączenie to cisza. Czyli z tego wynika że mechanizm co łączy nie działa, a wymiana elektromagnesu rozwiąze problem??
Jeśli dobrze zrozumiałem twój komentarz to skoro elektromagnes pracuje to znaczy, że jest w porządku i wymiana nic nie da. Pewnie coś po drodze jest przerwane lub nie styka i nie doprowadza prądu do elektromagnesu.
2,3V takie napięcie biegnie przewodem ze stacyjki do elektromagnesu mierzone multimetrem. Zobaczcie na schemat pierwsze zdjęcie. Spiołem przewodem A i B. wypiołem C tak radzi tam. Wtedy po przełączeniu stacyjki kręci elektromagnes, bez połączenia przewodem już nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum