Witam wszystkich
Wczoraj wczesnym popołudniem kupiłem kolejnego rovera. R200 coupe, rok 1994, kolor JRJ, silnik hondowski D16A8 na LPG
Wcześniejszym właścicielem był Slax, tu wątek:
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=97609
Auto kupione w cenie złomu z przeznaczeniem na przeturlanie się w tym roku do pracy oraz do upalania w każdych warunkach Mam zamiar trochę poćwiczyć na luźnych nawierzchniach.
Tak wyglądało auto w dniu kupna:
Do auta dostałem też kilka części:
Także czeka mnie trochę pracy
Plan jest taki by auto było w jednym kolorze a nie tak jak teraz kilku, wyrzucić wszystko co zbędne by zredukować wagę do minimum no i może coś dłubnąć to tu to tam
Oczywiście wszystko ma być robione najmniejszym kosztem przy pomocy własnych rąk
Korzystając z urlopu zabrałem się za pierwszą rzecz która mnie dość mocno boli czyli różne kolory auta. Jak będzie najtaniej? Hammerite i wałek
Także dziś zabrałem się za pierwszy kawałek:
Co się okazało podczas zdejmowania lakieru? Otóż to:
Chyba każdy właściciel go lakierował i szpachlował nie zdzierając poprzedniej warstwy
Zerwałem skorupkę i pomalowałem pierwszy kawałek:
Zatem jak widać idzie zmiana koloru Nie zależy mi jakoś mocno na jakości tego malowania, ważne by nie kuło mocno w oczy. Jak wyjdzie tego jeszcze nie wiem
Ciąg dalszy nastąpi
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ostatnio zmieniony przez greg-si Sob Kwi 09, 2016 21:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 23, 2015 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widzę, że ostro zabrałeś się do roboty, trzymam kciuki
Nie ma na co czekać, trzeba do połowy marca całego pomalować. Malowanie to nic, najwięcej czasu schodzi się z zerwaniem kitu który jest na aucie.
Dziś wymieniłem licznik bo stary pokazywał co chciał jeśli w ogóle pokazywał.
Licznik z concerto. Na razie wydaje się wszystko ok, na pewno działa wskaźnik paliwa bo z połowy spadł do zera a jest pewnie ze 4l beny. Obroty i prędkościomierz działają, czy dobrze zobaczymy przy jeździ.
Co do koloru auta. Jak kupowałem hammerite to na wystawie niebieski idealnie pasował do JRJ. Jednak wyszedł z puszki błękitny. No i teraz zastanawiam się czy nie kupić ciemnoniebieskiego młotkowego, na pewno będzie bliżej koloru zderzaków.
Jak mówicie, walnąć go na efekt młotkowy?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum