Wysłany: Pią Sie 02, 2019 16:48 [MGF] Problem z wrzucaniem biegów.
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, mam problem z wrzucaniem biegów szczególnie gdy chce ruszyć, auto jest zapalone, wyciskam sprzęgło i taka sytuacja jak na filmie, chociaż podczas jazdy też ciężko zmienić bieg. Najpierw objawy były chwilowe znikały, teraz utrzymują się cały czas. Podejrzewam że to sprzęgło...
Wymiana wysprzęgilka wymaga wyciągnięcia silnika od spodu ? (tak jak w przypadku wymiany sprzęgła) a może jest jakaś inna opcja wymiany sprzęgła / wysprzęglika bez wyciągania silnika, jeśli nie to jakaś instrukcja dla mechanika jak to zrobić najsprytniej i najszybciej
Nie jestem w stanie tego powiedziec.Bo F poszedl na lawete i do warsztatu.Odbieralem auto na gotowo.
Cos znalazłem,moze pomoze.Sprawdz PW i poapaczaj od strony 215 albo jakos tak
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Mgf jest opisany w RAVE, tym od 200/400/600/800
Wysprzeglika na pewno nie jest w skrzyni, tylko na łapie, więc jak tylko jest dostęp to da się zrobić pytanie tylko jak zaawansowanego ginekologa potrzeba
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysprzęglik jest zamontowany od góry skrzyni biegów, trochę rzeczy trzeba wymontować ale da się to zrobić samemu bez podnoszenia auta. Jeśli nie wysprzęglik to bardzo możliwe że kończy się już sprzęgło.
Dzięki za sugestię i poradę. Problemem faktycznie okazał się wysprzęglik który zamówiłem z ebaya za 270 zł z przesyłką. Teraz biegi śmigają aż miło. Mój mechanik poradził sobie z tym jak mi tłumaczył zdejmując od góry filtr powietrza, obudowę i o do dołu jakieś dwa wężyki, po czym poszło. Tak się zastanawiamy czy dałoby się bez wyciągania silnika przy odrobinie rozkminy wymienić rozrząd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum