Wysłany: Sob Mar 09, 2019 10:57 [R45] Uszkodzony przepływomierz a moc silnika
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam,
Mam pytanie odnośnie przepływomierza. Kupiłem auto już z odpiętą przepływką, gdy ją podłączam silnik traci ~50% mocy (wiec uznaje ze jest walnięta). Przy odpiętej jedzie 'normlanie', ale też nie wiem jak jedzie ze sprawną.
Teraz pytanie czy wymiana jej podniesie moc? Na podpiętej traci moc to czy przy wymianie ją podniesie od tej co jest teraz przy odpiętej?
I drugie czy można tak jeździć na odpiętej dłuższy czas?
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 09, 2019 10:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego mozesz jezdzic na odpietej ale bedzie palil wiecej.Nie zmieniaj przeplywki bo zamienniki dzialaja na chwile a oryginal powali Cię na nogi.Zgłoś sie do Remiego na forum oraz poczytaj to https://forum.roverki.pl/viewtopic.php?t=66889
Po tym zabiegu auto odżyje oraz nabierze wigoru
Potem zmiana wtrysków na 200Bar z SDI
Nie mogę tego linka otworzyć co podesłałeś Cos blokuje. Podasz nazwę tematu tego posta to wrzucę w wyszukiwarkę? .
Mam juz mapke zrobioną a spalanie teraz ~6.5l
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum