Wysłany: Sob Kwi 27, 2019 06:45 [MG ZR160] Jaki wydech żeby było cicho? ROZWIĄZANIE!6
Witam
W moim nowym nabytku mg mam głośny wydech, środkowy tłumik jest do wymiany i zastanawiam sie co tam włożyć. Nie lubię buczenia i basu z rury - ważne żeby było cicho. Końcowy tłumik jest w stanie idealnym z kwasowi z wytłoczka MG ROVER - wiec jego nie ruszam. Co polecacie na środkowy tłumik, żeby dźwięk był jak najmniej dokuczliwy?
PS czy rover 25 ma taka sama średnicę rury i tłumika co zr 160? (wątpię ale warto zapytać)
hmm, tylko cena za zamiennik 250zl. Ciekaw jestem tych z 2.0l rovera 75 jeśli gabarytem podejdzie to może byłby ok i cena 5 razy niższa
Puki co wspawałem jakiegoś złomka ze scenica I 2l 140km, ma mniejszy przekrój rury ale nie czuje spadku mocy( ze zdjęć wynika ze to tłumik do 1.4, 1.6 ale takiego nigdy nie miałem wiec może ktos tam wstawił inny)
Generalnie jest sporo ciszej niz na starym dziurawym, ale jest mimo wszystko basowy pomruk którego nie lubię. Boje się ze będę musiał sie pożegnać z końcowym tłumikiem ktory jest MG Rover z kwasowi w super stanie. Nie wiem czy to oem czy jakiś sportowy zamiennik, ale ma napis MG ROVER wiec chyba OEM. No i jeśli nie on to co zamiast niego?
wejdz pod auto zmierz średnice rury, allegro masz tłumiki środkowe uniwersalne w cenie do 100pln i siema.
i zakładasz końcowy tłumikmz zr diesel ja mam z 1.4 zamontowane
_________________ Ja lubie SZYPKO
niech żyje zbrodniczy REŻIM
Zalozylem razem z turbo wydech od Karsia, 2.25 cala z nierdzewki + 2 tlumiki przelotowe RM Motors. Jestem w szoku jak jest cicho, zero buczenia, bardzo fajnie brzmi na zewnatrz
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo, zrób jakieś foto jak to się tam na dole zmieściło. Ja się zastanawiam nad końcowym tłumikiem oem z bmw e46 benzyna lub rovera 2l. Coś muszę zrobić bo w niedziele bylem pojeździć, ale tak normalnie jak cywil i po 30 km mnie głowa zaczęła bolec. Mam z tylu tłumik z nierdzewki z wybitym napisem MG ROVER
[ Dodano: Pon Maj 06, 2019 22:32 ]
Chyba spróbuje z tłumikiem z bmw e46 2.0 d. Sa tanie i w b dobrym stanie wersje oem. Co sadzicie o tłumiku z diesla do PB? Opinie na necie są podzielone, ale ogólnie sporo osób wypowiada się ze założyło z ON do PB i nie widza żadnych problemow. Jutro pomierzę ten tłumik bo mam taki w r75 czy sie zmieści do zr
Miałem tłumik od diesla w vvc i było spore buczenie. Teraz mam chyba od 1,6 i przelotową rurę od diesla (tą co w poprzek kanapy idzie) i dźwięk jest przyzwoity, bez buczenia ale z brzęczeniem w środkowej części obrotomierza.
Wydaje mi się że to był standardowy tłumik od rovera 25 diesel, kolega ma to teraz w BRMie i autostradowo jest ciężko tym jeździć, faktem jest że ma też tą rurę poprzeczną przelotową.
ja myślałem o tłumiku z bmw e46, są tanie i ogólnodostępne, ale puki co wstrzymałem prace nad zr,ka z powodu zgubienia jedynej pary kluczy
[ Dodano: Sob Gru 07, 2019 05:16 ]
Potwierdzam ze tłumik od diesla sie średnio nadaje do vcc - do 2 tys obrotów jest cicho, powyżej buczy nieprzyjemnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum