Wysłany: Pon Maj 20, 2019 23:49 [R45] - kilka problemów
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
Pacjent to R45 po lift 1.8 poniżej prośba o wsparcie kilku problemów.
1. Hałas w kabinie : od początku gdy nabyłem r przy obrotach od 2800 - 4000 jest dość głośno w kabinie, tak jakby wydech ale dźwięk dochodzi jakby z pod podłogi z linii kierowca pasażer. Wymiana środkowego na ostrów oraz końcowego na Bosal nie poprawiła sytuacji. Na zewnątrz tego nie słuchać, w środku jakby buczynie itp.
Może miał ktoś podobny problem ?
2. Moc na rozgrzanym silniku - mam wrażenie, że gdy silnik już pracuje 15-30 min i przejedzie się 20-50 km to traci na mocy, jak się rozgrzeje do temp roboczej idzie super.
Jakieś sugestie ?
3. Spalenie wzrosło - od 2-3 miesięcy nie mogę zejść poniżej 8-10 L/100 trasa to 50 miasto / 50 trasa, wcześniej przy takiej konfiguracji średnio wychodziło 6-7 L/100.
Hamulce ok, nie trzymają, nie blokują, kompresja ok, cewki wymienione 6 mies. temu BOSH, świece także na Champion platinium, Dolot sprawdzony nie ma lewego powietrza. Opony od roku te same.
Pomysły ?
Wszelkie sugestie mile widziane, widziane.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 20, 2019 23:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum