Wysłany: Czw Maj 30, 2019 18:06 [MG ZT-T] dołożony tempomat nie działa
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2004
Witam pisze do was w takim temacie. Dołożyłem sobie tempomat z R75 do mojego Mdzika ale niestety oprócz kontrolki pięknie świecącej się kontrolki na desce środkowej tempomat nie reaguje.Sprawdzałem juz te czujniki przy pedale sprzęgła i hamulca wszystko fajnie ułożone mam miedzy przełącznikiem od tempomatu a do wtyczki od modułu tempomatu jest przejście.Zasilanie do modułu dochodzi a gdy podam mase na jeden z pinow to zapala sie kontrolka z autostrady.Gdzie mam szukać jeszcze problemu? Czy tempomat trzeba aktywować T4? Dodam ze instalacje elektryczna miałem oryginalna
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 30, 2019 18:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gusio92, mają być dwa czarne czujniki takie jak na sprzęgle. W temacie napisałem jaki ma numer. Zadzwoń do pierwszego sprzedawcy r75 na części i niech Ci przyśle.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
-przelacznik tempomatu na konsoli środkowej
-przyciski na kierownicy
-gruszke i ciegno na przepustnicy (przepustnica była przystosowana pod tempomat)
-pompe ciśnienia na grodzi
-przekaźnik i moduł tempomatu pod schowkiem
-wiazka już była oryginalnie
[ Dodano: Sob Cze 01, 2019 11:25 ]
Bezpieczniki i przekaźniki mam wszystkie
[ Dodano: Sob Cze 01, 2019 11:26 ]
Dodam jeszcze że że samochodu gdzie był tempomat też już przekładałem ta biała wtyczkę nad pedałem sprzęgła i też nic nie dało to efektu
[ Dodano: Sob Cze 01, 2019 11:47 ]
Nie napisałeś jaki ma być w końcu numer czujnika tylko napisałeś jakie numery miałeś więc jeśli możesz to nakieruje mnie
[ Dodano: Sob Cze 01, 2019 12:43 ]
Dokopałem się do tych dwóch czujników i przepraszam Cię mam jeden biały i jeden czarny
-bialy oznaczenie 8372646
-czarny oznaczenie 6908787
Gusio92, nr czarnego jest u mnie w temacie.
Dobrze że okazało się że jest biały czujnik niż doszukiwać się niewiadomo gdzie problemu. A tak to dokupisz czarny tempomat ruszy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
[ Dodano: Wto Cze 04, 2019 09:23 ]
Jeszcze jedno pytanie jeśli podłącze tylko czujnik stopu na hamulcu a czujnik ze sprzęgła nie będę miał założony ani podłączony to będzie mi cały czas stop świecił? Bo właśnie wczoraj zdemontowalem oba czujniki a musiałem pilnie jechać to mówię założę tylko czujnik na stopie bo do tego sprzęgła ciężko się dostac. Tak zrobiłem i cały czas świeci mi STOP
Witam ponownie jestem po założeniu tych czujników tommasino podpowiedziałem tempomat odrazu zareagował. Czyli dla potomnych w MG ZT mają być dwa czarne czujniki na pedałach z oznaczeniem 8372647
[ Dodano: Sro Cze 05, 2019 09:56 ]
A co do światła stopu założyłem na szybko czujnik stopu z całkiem innego numeru ale z logiem BMW i poprostu nie był zgodny z systemem. Dlatego świecił mi cały czas STOP
[ Dodano: Sro Cze 05, 2019 10:00 ]
Chociaż jedna osoba coś mądrego powiedziała w moim problemie. A nie jak niektórzy "wiedza kosztuje" "to jest wielogodzinny wykład"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum