Wysłany: Wto Cze 11, 2019 00:13 [R75] Przewód od turbo
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie,
Pękł mi przewód od turbosprężarki. Dokładnie to kolanko przy samej sprężarce od strony zimnej idący do intercoolera.
Znalazłem, że oznaczenie jego to PNH000190, ale w PL jest niedostępny. Istnieje jakiś zamiennik? W UK jest w przeliczeniu za 120zł używka i 1-2 tyg. czekania na przesyłkę, a samochód potrzebny.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 11, 2019 00:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki, o dziwo znalazłem na alledrogo za 40zł używany oryginał. Zamontowane, trzyma się
Przy okazji montażu znalazłem, że mam kolejną rurę pękniętą. Jestem już w domu i nie mam zdjęcia dokładnego, ale z jednej strony wchodzi ona w miejsce jak na zdjęciu poniżej, a drugi koniec idzie gdzieś nad przewodem dolotowym z turbiny (jakby w pokrywie zaworów). Do czego to jest?
https://imgur.com/iCBw2cS
[ Dodano: Nie Lip 21, 2019 07:53 ]
Muszę zweryfikować podane informacje o kolanku od Lublina, nie pasuję bo jest za krótkie. Ale najprawdopodobniej można by użyć od Opla Vectry czy signum, bo tam jest o wymiarach 38 na 48- powinno się dać założyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum