Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 20:18 [r216 Coupe 97r] Schowek
Tak mi się nudziło wczoraj i przypomniałem sobie, że ostatnio moja lepsza półowka w nocy szukała czegoś w schowku i zauważyłem że jest strasznie &$%# podświetlony. Wyrzuciłem stare podświetlenie i zrobiłem własną instsalacje na Led'ach.
Jak na moje efekt jest całkiem fajny i przyjemny dla oka. Mam zamiar zamienić podświetlenie szperacza bagażnika, dołożyć podświetlenie komory silnika oraz podświetlenie nóg.
A schowek wyszedł tak:
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 20:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No nóg to może i tak ale komora silnika przynajmniej mi osobiście bardzo się przyda!!!!
Na przykład dziś godzina 19 a ja uzupełniam płyn i likwiduje wyciek gdzieś na wężu prawie po ciemku jedynie telefon świecił
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No nóg to może i tak ale komora silnika przynajmniej mi osobiście bardzo się przyda!!!!
Na przykład dziś godzina 19 a ja uzupełniam płyn i likwiduje wyciek gdzieś na wężu prawie po ciemku jedynie telefon świecił
W takim razie chyba lepsza specjalna latarka samochodowa niż jakieś niebieskie diody imo bardziej praktyczna bo co jeśli będziesz chciał zajrzeć pod samochód? Neony zamontujesz?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Latarka to podstawa w aucie ... najlepsza taka na czoło ... masz dwie rece wolne choćby do zmiany koła w nocy .. koszt to 20 - 30PLN za przyzwoitą latarkę LED + raz do roku baterie ....
Deamian napisał/a:
Według mnie podświetlenie nóg po otwarciu drzwi albo podświetlenie np. ziemi pod drzwiami wcale nie było by złe. Ale to akurat moje zdanie
nie tylko Twoje, moje też .... i producentów luksusowych aut też Ale warunek ... żarówkowe lub diodowe w kolorze "ciepła biel"
Podświetlanie nóg taik jak np. kabiny czyli chwile po zamknięci drzwi gaśnie jak najbardziej ok Jednak widząc te diody w schowku od razu mi się skojarzyło takie samo podświetlenie nóg świecące non stop
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Podświetlanie nóg taik jak np. kabiny czyli chwile po zamknięci drzwi gaśnie jak najbardziej ok Jednak widząc te diody w schowku od razu mi się skojarzyło takie samo podświetlenie nóg świecące non stop
Przecież to podświetlenie w schowku gaśnie w chwili zamkniecia klapy schowka ....
Według mnie podświetlenie nóg po otwarciu drzwi albo podświetlenie np. ziemi pod drzwiami wcale nie było by złe. Ale to akurat moje zdanie
zgadzam się w 100%! tylko jak złapać prąd po otwarciu drzwi z danej strony? Może jakiś wyłącznik włożyć w drzwi taki, jaki jest w schowku w serii R200 (nie wiem czy inne mają tak samo)?
Brt napisał/a:
żarówkowe lub diodowe w kolorze "ciepła biel"
a zimna nie może być? czy to kwestia przepisów jakiś?
nie tylko Twoje, moje też .... i producentów luksusowych aut też Ale warunek ... żarówkowe lub diodowe w kolorze "ciepła biel"
Pływak napisał/a:
Oczywiście kolor jak najbardziej biały. Sam myślę o czymś takim z przodu i z tyłu. Wraz ze zmianą lampki na podsufitce na diody tak jak niektórzy z forum robili. Oczywiście przygasało by to wszystko razem z lampką w podsufitce tak jak teraz. A jeszcze lepiej jak by zapalała się ta lampka przy tych drzwiach co są otwarte ale to już chyba za dużo grzebania
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
a zimna nie może być? czy to kwestia przepisów jakiś?
e możesz i różowe zrobić ... mi sie po prostu tylko te dwie opcje podobają
Deamian napisał/a:
Oczywiście przygasało by to wszystko razem z lampką w podsufitce tak jak teraz. A jeszcze lepiej jak by zapalała się ta lampka przy tych drzwiach co są otwarte ale to już chyba za dużo grzebania
albo jedno albo drugie Wolę chyba jednak opcję łącznie z górnym światłem Grzebania tak dużo nie ma zapewne... wszystko jest do zrobienia
albo jedno albo drugie Wolę chyba jednak opcję łącznie z górnym światłem Grzebania tak dużo nie ma zapewne... wszystko jest do zrobienia
Jeśli miało by wszystko na raz się świecić to chyba wystarczy pociągnąć zasilanie od lampki w podsufitce i do tego podłączyć oświetlanie pod nogi. Więc roboty dużo chyba nie ma Pomyślimy później Teraz podświetlenie deski trzeba dokończyć
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Podejrzewam, że + przechodzi przez wyłącznik w drzwiach. Minus powinien też tam być poprowadzony, więc wystarczy podpiąć się do plusa, który z drzwi wychodzi do podświetlania kabiny i minusa, który jest już w drzwiach i wtedy powinna taka lampka w drzwiach zaświecić. Co myślicie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum