Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2006
Czesc wszystkim. Mam freelandera w dieselu. Jak przekrecam kluczyk w stacyjce to nie widze kontrolki swiec zarowych. Czy ten model tak ma? Czy czegos mi brakuje na dashboardzie? Dodam ze od zakupu auta tego nie bylo,stad moje pytanie.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 01, 2019 07:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie widzisz teraz czy nie widziałeś cały rok bo to jest różnica.
Kontrolka zapala się tylko wtedy jeżeli temperatura zewnętrzna spadnie poniżej około 5 stopni na plusie.
To auto przy zadbanym silniku (Czytaj regularny serwis, dobre oleje) zapala samą kompresją przy -16 bez świec.
Tutaj dowód
https://www.youtube.com/watch?v=yRHGTX26J38
Miał uszkodzone 3 świece grzał tylko jeden cylinder.
Wysłany: Sob Sie 03, 2019 12:49 [Freelander 1] kontrolka swiec zarowych
Auto kupilem 2 miesiace temu. Zadbane, wszystko dziala. Wczesniej mialem diesela ale osobowke i tam sie zapalala kontrolka, tutaj, od dnia zakupu, nie widzialem zeby chociaz mrugnela stad moje pytanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum