Wysłany: Pią Lis 08, 2019 09:32 [Polonez 1.4] Wyciek z pod magistali olejowej.
Typ: GTi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, mam do szanownych forumowiczów pytanie odnośnie uszczelnienia ramki z wałkami rozrządu (magistrali olejowej) nie jest to duży wyciek ale krople spadają akurat na kolektory wylotowy i powstaje nie miły zapach. Wiem że nie ma tam uszczelki trzeba będzie to zrobić na jakimś loctite np. 243. Nigdy tego wcześniej nie robiłem i nie wiem co z przerywaczem zapłonu, jak odkręcę tą magistralę to razem z przerywaczem czy trzeba ten przerywacz jakoś zaznaczyć potem go odkręcić? Tak w ogóle znajduje się on z tyłu silnika i nawet nie widać jak on tam jest zamontowany. Nie chcę czegoś spieprzyć Jeśli ktoś wcześniej robił taką operację to proszę o wskazówki odnośnie tego przerywacza, i napiszcie czym wy uszczelniacie takie połączenia metal metal.
Dzięki serdeczne i pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 08, 2019 09:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to nie tak hop siup potem trzeba ustawiać rozrząd, pokrywa trzyma wałki rozrządu, jest sporo filmów na YT możesz obejrzeć co Cie czeka, po prostu odkręcasz kopułkę, na walku jest palec, ja chyba na loctite 518
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum