Wysłany: Wto Kwi 28, 2020 16:14 [R200] Auto nie odpala
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Cześć mam nietypowy problem.
Pewnego razu do auta została wlana niby "mieszanka" do piły, od razu po walaniu i przejechaniu ok. 1km auto się zaczęło dusić, przejechane tak było ok.40km.
Na drugi dzień auto w ogóle nie chciało odpalić, rozrusznik kręci ale nie łapie.
Myślałem że to może być pompa paliwa przy baku i została wymieniona i dalej to samo. Co mogło się stać po takim czymś, mógł zatrzeć się silnik? filtr paliwa może mieć coś z tym wspólnego?
Proszę o pomoc!
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 28, 2020 16:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wymieniaj na ślepo. przede wszystkim warto by było wymienić paliwo w baku. Jesli będziesz pewny, że benzyna jest benzyną sprawdź cisnienie na listwie, albo wykręć listwe, i sprawdź jak wtryskiwacze rozpadają, bo prawdopodobniej to one się sypnęły jak coś było nie tak z paliwem.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie wymieniaj na ślepo. przede wszystkim warto by było wymienić paliwo w baku. Jesli będziesz pewny, że benzyna jest benzyną sprawdź cisnienie na listwie, albo wykręć listwe, i sprawdź jak wtryskiwacze rozpadają, bo prawdopodobniej to one się sypnęły jak coś było nie tak z paliwem.
Co mam tam dokładnie sprawdzić, paliwo tam jakby nie dochodzi nawet, do filtra paliwa idzie a z już nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum