Wysłany: Czw Kwi 23, 2020 21:33 [MGF] Znowu problem z odpaleniem po zimie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich w nowym sezonie ! mam nadzieje że mimo niesprzyjającej sytuacji, planujecie wypady z odkrytym dachem.
No ja właśnie przygotowuje się do sezonu (i znowu sytuacja podobna jak z przed roku)
Zauważyłem że mój MG zawsze ma problemy przy pierwszym wiosennym odpalaniu ale potem jeździ już bez zarzutu :
Otóż podpiąłem akumulator, włączył się alarm, wyłączyłem go, wsiadam radio działa, zegary działają, szyby, godzina, przebieg wszystko się wyświetla ale przy przekręcaniu kluczyka słysze tylko takie pstryk (dochodzące od tyłu) i na tym się kończy zabawa
Sytuacja z zeszłego roku : podpiąłem akumulator ale alarm się nie włączył, radio nie działało, przebiegu i godziny nie pokazywał i wtedy okaząło się że akumulator
ale teraz akumulator z tamtego roku (prawie nówka), ładowany... no i skoro alarm się włącza i wszystko chodzi nie wskazuje to na problemy z nim...
jakies pomysł od Szanowych kolegów ??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 23, 2020 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią Kwi 24, 2020 14:46
Rozrusznik się zawiesił ? Jak przekręcasz kluczyk na rozruch masz "pstryk", cofasz kluczyk
i ponownie dajesz rozruch i jest "pstryk" i tak w kółko ? To na 99 % rozrusznik.
Walnij go kilka razy młotkiem, może zaskoczy, jeśli tak TO rozrusznik.
Dzisiaj idę pojeździć bezdaszkiem.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Kiedy miałem eFa podobne objawy dawal mi wlasnie rozrusznik.Oraz żeby było ciekawiej kabel masowy podpięty do niego (skorodowal) Po wymianie kabla masowego jakiś czas było ok.Potem to samo co u Ciebie.Regeneracja rozrusznika.Wymiana lozyska z igielkowego na normalne i wszystko banglalo przez następne 30k mil.Potem auto sprzedałem.Silnik serii K zrobil u mnie ponad 70k mil bez hgf etc.Problem tylko z rozrusznikiem.
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum