Wysłany: Czw Maj 27, 2021 21:32 [R75]zgasł i nie odpala.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam dziś jadać zdławił się silnik, stanąłem na światłach przy ruszaniu zgasł i nie odpalił już ,po holu do domo mu i podaniu palka odpala tylko w ten sposób ,chodzi równo wkręca się na maksa na obroty ,jest normalnie ,po zgaszeniu nie odpala Plak i działa ,co morze być przyczyna.
_________________ R.R.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 27, 2021 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziś odpalił standardowo plac ,i pojechałem się przejechać i po przejechaniu około 1 km zadławienie i zgasł na line i do garażu ,włączyłem stoper i sprawdziłem jaki czas dobicia ciśnienia paliwa pompy przy akumulatorze to trwało to 1 min ,chyba trochę długo ,pompa w zbiorniku szybciej się wyłączyła .a jak u was ile czasu to trwa ?.
A jeszcze jedno jak silnik pracuje to jak odepnę czujnik wałka rozrządu to dalej silnik pracuje ,i nie ma różnicy żadnej na biegu jałowym.
Wymieniłem ;
czujnik położenia wałka rozrządu
czujnik walu
pampę paliwa wysokiego ciśnienia
i mam zaworek zwrotny jest na nim oznaczenie strzałka i tera pytanie w która ma być stronę strzałka w stronę filtra czy do pompy paliwa ?
bo jak wymontowałem swój oryginalny to puszczał powietrze w dwie strony .
po wymianie tych rzeczy dalej nie odpala .
W ten sposób to można wymienić pół auta, a i tak nie zadziała...
1. Kabel
2. TOAF
3. Diagnostyka
... i pewnie wtedy dojdziesz do regulatora ciśnienia na pompie wtryskowej
Ożył i nie gaśnie,po wizycie w warsztacie naprawy układów paliwowych diesla.
Tera drugie pytanie zaworek zwrotny paliwa przepuszcza w dwie strony wiec jest zepsuty ,i tera jaki zamiennik z allegro będzie pasował, założyłem tera taki . To nie jest reklam.
Ja dokładnie taki zaworek zamontowałem u siebie, tylko go wewnątrz nieco zmodyfikowałem. Dotoczyłem mosiężną podkładkę pod uszczelkę i dobrałem odpowiednio twardą sprężynkę.
Bez takich modyfikacji ten zawór działa tylko zero-jedynkowo - w jedną stronę puszcza 100%, a w drugą blokuje na 100%
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum