Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam nie wiem czy ktoś już to odkrył ale podzielę się informacja że Launch X431 robi kompletnie wszystkie systemy mgfa przed obd2, łaczy sie z silnikiem , poduszkami, wspomaganiem , klimatyzacją i abs. Co do nastawów to jeszcze nie sprawdzałem czy można np dodawać piloty albo ustawiać punkt centralny epas.
Cześć, odgrzeję temat. Byłeś w stanie odczytać błędy z ECU? Ja mogę jedynie z powodzeniem skasować. Mogę też wejść w adaptację wolnych obrotów i tego ustawienia na paliwa niskiej jakości, ale przy próbie odczytu błędów wywala błąd komunikacji. To samo przy próbie odczytu parametrów rzeczywistych. Już zgłupiałem, bo chyba gdyby był jakiś problem z wiązką, to nie robiłby nic, a nie że część funkcji działa. Pozostałe moduły łączą się prawidłowo. Używasz jakiejś przejściówki, czy bezpośrednio do złącza podpinasz smartboxa? Mam mems 1.9 jeszcze dodam. Pozdrawiam
No więc tak robiłem to x431 z dużym tabletem , wersja softu aktualna była na wtedy więc 2019. może masz starą wersje softu. odczytywał błędy ecu mems2j , epas, abs i jeszcze raz sprawdałem to jednak airbagu nie robił, daleko odemnie jesteś? bo ja w zachodnio pomorskim i kupiłem sobie PSCAN który robi 100% razem z kodowaniem pilotów i wkodowywaniem centraliki imo do ecu, to akurat na stole.
Dzięki za odzew. Jestem z Wrocławia, więc dość daleko od Ciebie. Generalnie sprzętu mam pod ręką sporo, więc z pilotami i innymi tego typu tematami nie ma problemu. Podejrzenia kieruję w stronę ECU. Obecnie auto rzuciło palenie, więc chcąc nie chcąc przyjrzę się temu bliżej. Czy masz może wsad pamięci do działającego memsa 1.9?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum