Wysłany: Nie Paź 10, 2021 14:24 [R75 Lift 2.0CDTi] Klimatronik i święcący się prawy kierunek
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam, mam nietypowy problem z elektryką, jak włączam klimatronik, zaświeca się prawy kierunkowskaz w zderzaku, na stałe świeci i silnik zaczyna trochę nierówno pracować. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 10, 2021 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wilgoci nie ma ani tu ani tu. Do LCMu zaglądałem, trochę kurzu było. Umyłem go contactem, ale nic nie dało. Jak myślisz, toafem można coś zdiagnozować?
Klimy nie odgrzybiałem. Dzisiaj odpiąłem LCM, ale nic się zmieniło. Kierunkowskaz dalej świeci i obroty dalej lekko falują przy włączonym klimatroniku. Toaf nic takiego nie pokazał- nie ma żadnego błędu.
Jeśli kierunek świeci przy odpiętym lcm to masz wiązkę gdzieś uszkodzona-przegryziona i jest zwarcie. Lampy idą tylko do LCM wiec jak jest odpięty to nie ma prawa żadna lampa świecić, no chyba tylko poza wstecznymi
Pomyślałem, że może spróbować rozpiąć przewód od sprężarki klimatyzacji. I tak nie działa. Byłbym wdzięczny za podpowiedź, gdzie jest jakiś przewód który mogę rozpiąć albo przeciąć, do którego jest w miarę łatwy dostęp. Przy samej sprężarce nie mogę włożyć ręki, musiałbym odkręcać alternator albo lekko opuścić sanki. Może gdzieś w wygodniejszym miejscu da się to odciąć.
Tylko odcięcie kabla od sprężarki raczej nic nie da- jeśli nie ma gazu w układzie to i tak tym przewodem do sprężarki nie idzie napięcie - no chyba ze masz gaz i spalone cewkę sprzęgła sprężarki - to jedyna opcja żeby na tym kablu pojawiało sie napięcie. Poza tym(nie musi tak byc) ale prędzej winne są kable od wentylatora chłodnicy tu bym szukał problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum