Wysłany: Czw Lut 24, 2022 20:16 [ MG ZTT ]Klapa bagażnika nie otwiera się
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam, zaznaczam na wstępie że szukałem i nie znalazłem odpowiedzi na problem.
W moim MG ZTT klapa bagażnika nagle zdechła, nie otwiera się. Nie słychać nawet żeby zamek odpuszczał przy próbie otwierania. Szyba normalnie się otwiera. Miał ktoś może taki przypadek? Lub jakiś pomysł od czego zacząć ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 24, 2022 20:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Alarm nie reaguje? Ostatnio miałem przypadek, że gumka od przycisku otwierania się wcisnęła i przycisk był na stale wciśnięty, ale alarm przy zamykaniu pikał.
Jak z przyciskiem wszystko ok, to pewnie wiązka klapy.
Wiesz jak się awaryjnie otwiera?
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tak jak sTERYD, napisał, najprawdopodobnie gumka się wcisnęła przez co przycisk jest cały czas wciśnięty i nie reaguje. Należy ją wypchnąć, a najlepiej zdjąć i założyć ponownie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum