Wysłany: Sro Wrz 13, 2023 15:50 [R75] Silnik nie odpala
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Pacjent r 75 CDT 1999
Juz tu pisałem o tym ale jednak sie nie udało odpalić roverka,ciśnienie wstępne 3,5 bara
Jak krece rozrusznikiem to jakby juz miał odpalić (takie walnięcie) ale nie idzie dalej
Zgodnie z sugestiami wymienilem czujnik położenia wału,czujnik położenia wałka rozrządu,akumulator sprawny,rozrusznik też,dodatkowo zmieniona kostka stacyjki,ecu nie byl zalany,przekaźnik do pompki paliwa zmieniony,pompa w baku i przy akumulatorze wymieniona,zawór przy pompie wtryskowej wyczyszczony i dalej nie odpala
Kończa mi się pomysły.
Moze jakieś sugestie ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 13, 2023 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odpaliłem na plaka i ciśnienie na listwie CR jest 348 bara
ciśnienie na listwie przy przekręceniu kluczyka na poz 2 to 112,59 bara
ciśnienie wstępne paliwa 3,54 bar
Nie wiem co moze być,moze zawór wysokiego ciśnienia?
tak jak pisałem na fb - podejrzewam ze wtrysk leje i przy odpalaniu nie może wytworzyć ciśnienia. Jak juz odpali to pompa kreci znacznie szybciej i daje rade. Jak chcesz trochę dokształcić sie z wtryskiwaczy to tu masz moj temat z przed prawie 10 lat
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=93789&postdays=0&postorder=asc&start=0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum