Wysłany: Pon Sie 12, 2024 00:28 [MG ZR] Problem z ciężko dostępnym przednim wózkiem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam
Przychodzę z małym zapytaniem odnośnie przedniego wózka do MG ZR.
Żywot mojego wózka dobiegł końca. Jest cały pognity i wygięty przez bliskie spotkanie z krawężnikiem.
I w takiej sytuacji czy ktoś z was orientuje się czy może pasowałby wózek z innego modelu lub wersji ? Bo z dostępnością jest masakra, a nie mam za bardzo w okolicy żadnego magika, który by mi ją zregenerował - o ile wogóle dałoby się coś z niej wyrzeźbić bo jest w naprawdę bardzo złym stanie.
Mignęła mi się jakaś wzmianka, że może od Rover 25, ale już sam niczego nie wiem tak ciężko znaleźć coś na ten temat w internecie.
Każda informacja jest dla mnie cenna ! Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez xxxedekxxx11 Pon Sie 12, 2024 13:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 12, 2024 00:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poprawione, mam nadzieje że teraz będzie w porządku
A wracając do tematu, to RT czyli modele 400 II oraz 45 I, tak ?
No i jeśli faktycznie podwozia są takie same tak jak mówisz, to w każdej wersji silnikowej wózek jest też taki sam ? (Mam na myśli pojemności, bo z tego co czytałem to benzyna różni się od diesel'a)
Fajnie by było, bo nie ukrywam że trochę w nocy się zasiedziałem i jak szukałem tego wózka prócz do ZR to do 25 i streetwise, w tej wersji silnikowej co ja mam, to i tak nic mi się nie udało znaleźć sensownego.
Z modeli 400/ 45 podwozie na pewno nie pasuje, chodziło mi o równoległą serię modeli 200 i 25. Bodajże RF
Przepraszam, że wprowadziłem w błąd.
W podwoziu nie było zmian konstrukcyjnych w roznych wersjach silnikowych. Tylko sprężyny były o roznej twardości, więc od dowolnego silnika można brać zawieszenie.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Spoczko, nic się nie stało
Czyli rozumiem, że od powiedzmy 200 i 25 powinny teoretycznie siąść te sanki plug & play ?
Czy może tak czy siak będzie trzeba coś rzeźbić ?
Właśnie dlatego też postanowiłem spytać tutaj, żeby się nie zdziwić za bardzo jak już będę się za to brać, a tu wyjdzie że więcej trzeba przerobić niż wszystko warte haha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum