Wysłany: Pią Mar 30, 2007 15:52 [R600] Pływak a wskazowka od paliwa R600
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam...
Moze mi ktos
powiedziec jak to jest w 6setkach z wskazowka od paliwa..mianowice czy ona
pokazuje caly czas stan paliwa w baku mimo ze kluczyk nie jest stacyjce
przekrecony??z tego co mi wiadomo to ma pokazywac caly czas ale glowy
niedam:)..
pozdr
--
Nowy Sącz
FLAME RED
620Si ltd + sekwencja
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 04, 2011 00:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 15:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piter34 Gość
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 15:52 Re: pływak a wskazowka od paliwa R600
xavier napisał(a):
Cytat:
Witam...
Witaj,
Cytat:
Moze mi ktos
pozdr
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 16:26 Re: pływak a wskazowka od paliwa R600
piter34 wrote:
Cytat:
xavier napisał(a):
Witam...
Witaj,
Moze mi ktos
pozdr
Witam.
I ja mam takie male pyanko:) Jestem posiadaczem rovera618 od 2tygodni i chcialbym sie w koncu dowiedziec jaka jest rezerwa? 7 litrow? czy 10????
Pozdrawiam
Witam.
I ja mam takie male pyanko:) Jestem posiadaczem rovera618 od 2tygodni i chcialbym sie w koncu dowiedziec jaka jest rezerwa? 7 litrow? czy 10????
Pozdrawiam
Wg instrukcji to jest "9 litrów lub mniej"
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 09:52
Zasadniczo rezerwa (w każdym samochodzie) ma wystarczyć na 50 km - nie ma pojęcia czy to jakieś zalecenie unijne czy też norma ale gdzieś , kiedyś czytałem że własnie tak jest.
Kiedyś jadąc 600 na rezerwie przejechałem ponad 50km i to znaczną część w mieście a na stacji zatankowałem 63l (czyli coś tam jeszcze było)- tak czy siak wskazań nie można traktować zbyt dosłownie i lepiej tankować wcześniej niż pozwolić by samochód zdechł wjeżdżając na wzniesieni (raz tak miałem - na autostradzie w usa)
W 620SDi można przejechać 100 km po mieście od zapalenia się rezerwy. Potem szybciutko na stację - wejdzie tak pod 60 l.
Zagdzam sie z przedmówcą . U mnie po zapaleniu sie rezerwy - przejeżdżam 50 km i ku mojemu zdziwieniu , tankuje ok 58 litrów .
Wniosek : na rezerwie przejade conajmniej 150 km - ale wole nie sprawdzac bardziej dokładniej
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 15:52
Tzn można sprawdzać ale jak mamy kanister z zapasem w bagażniku . Tak swoją drogą to już nikt chyba kanistrów w bagażnikach nie wozi - a kiedyś to było standardowe wyposażenie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 39 Skąd: Starachowice
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 23:52
marcel_n stary wyjadaczu:) nie pisz że myślisz tylko że tak jest:)
potwierdzam!!!! we wszystkich r 600 jest ten sam czujnik położenia pływaka więc zasięg na rezerwie zależy od silnika ale można spokojnie uogólnić że 100km bez problemów(oczywiście nie na 1 biegu:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum