Witam,
w ostatnim czasie zaczęły mi sie przepalać żarówki podświetlające zegary główne (aktualni świeci już tylko jedna).
Zanim zabiorę się do rozkręcania, chciałbym się zapytać o typ tych żarówek i wskazówki czy muszę na coś szczególnie uważać. A może jest jeszcze inny problem, że zrobiło się ciemno na pulpicie ?
Dziękuje za wszelkie sugestie i pozdrawiam
Danek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A tak prawdę mówiąc poszukaj diod LED na 12V(na allegro) i wsadź je w oprawki poprzepalanych żarówek. Nie kupuj tylko diod z przylutowanym rezystorem gdyż nie zmieści ci się to w oprawkę. Są do kupienia diody 3mm fabrycznie przygotowane na 12V.
Ja zdecydowałem się na diady bo mam pewność że w przeciwieństwie do żarówek nie padną tak szybko.
widzę że walczysz z tym samym tematem o ja walczyłem
Hmm.. za drobną różnicą, że ja pytam o podświetlenie zegarów a w linku jest opis podświetlenia włączników
Zanim rozkręcę tablice dobrze by było mieć żarówki pod ręką
Pozdrawiam Danek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum