Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 16:28 [Civic] Klima czujniki za niskie obroty itp itd :(
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Naprawiłem dziś w swoim samochodzie klimatyzacje ale jednak nie do końca. Przyczyną jej awarii jest zepsuty czujnik temperatury oleju. Teraz mam spiętą na krotko i tu moje pytanie czy ten czujnik jest bardzo ważny i co robi oprócz tego że odłącza klimę gdy tem. oleju jest za duża? Czy miał ktoś z was już taką usterkę i ile kosztuje ta część?
Kolejna sprawa to za niskie obroty na biegu jałowym przy których klima się nie włącza. Są u mnie na licznik na tej kresce i sądzę że oznacza to że są na poziomie 750obr/min a powinny być min na 850 obr/min(+/-50) według RAVA. Jak można je podwyższyć i gdzie znajduje się regulacja? Zrobić to linką od gazu czy w jakiś inny sposób?
Do tego mam cieknący przewód od wspomagania kierownicy w miejscu łączenia metalu z gumą (między silnikiem a ścianą grodziową) Spotkaliście się z tym?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 18:21, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 16:40 Re: Klima czujniki za niskie obroty itp itd :(
matmario napisał/a:
Witam!
a to ja tez witam
Cytat:
Naprawiłem dziś w swoim samochodzie klimatyzacje ale jednak nie do końca. Przyczyną jej awarii jest zepsuty czujnik temperatury oleju. Teraz mam spiętą na krotko i tu moje pytanie czy ten czujnik jest bardzo ważny i co robi oprócz tego że odłącza klimę gdy tem. oleju jest za duża? Czy miał ktoś z was już taką usterkę i ile kosztuje ta część?
moim zdaniem to całkiem ważna funkcja, sprawdź w http://www.tomateam.pl taniej raczej nigdzie nie znajdziesz
Cytat:
Do tego mam cieknący przewód od wspomagania kierownicy w miejscu łączenia metalu z gumą (między silnikiem a ścianą grodziową) Spotkaliście się z tym?
tak! ostatnio też tak miałem i zostałem uświadomiony że trzeba poprostu założyć porządne objemki
Cytat:
Pozdrawiam
a to i aj pozdROVię
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum