Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 22:11 [R25 1.4] problem z silnikiem
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
problem wyglada tak, samochod troche postoi i czasami po jakis kilku minutach silnik spada na wolne obroty ale jak wciskam sprzeglo znowu jest ok tzn obroty wracaja, wyglada to tak jakby bylo moze cos z wtryskami moze jakis syf z baku ? a moze wilgotne przewody....nie mam pojecia bo szczerze mowiac dopiero co autko kupilem. Co radzicie...co sprawdzic...?
problem ustaje po kilkukrotnym przegazowaniu ...
moze po prostu wlac cwiartke denaturartu i przepalic silnik ? moze woda w silniku...? (ostatnio zauwazylem ubytek plynu w chlodnicy)
w sumie dzieje sie to z reguly przy nizszej temp. albo jak jest wilgotno...druga rzecz to kontrolka z air baga - ciagle swieci czerowna kontrolka
to chyba tyle...jak cos dojdzie to dopisze pozdrawiam wszystkich wlascicieli roverkow
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:10, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 23:06
dave02 napisał/a:
prawdopodobnie znika...nie widzialem zadnych sladow pod samochodem ale od razu mowie ze nie jest to zbyt duzy ubytek ale jednak
Sprawdz czy nie robi Ci się "majonez" pod korkiem oleju, może masz rozszczelnioną głowicę
Nie napisałeś też jaki masz silnik, zrób sobie sygnaturkę.
Co do spadających obrotów to ostatnio u mojej siostry w Punto było podobnie i okazało sięze blokował się alternator... nie wiem czy to dobry trop ale w Punto w koncu padł.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nieduzy ubytek
- nieszczelnosc na obejmie weza ukl chloniczego? - dokrec wszystkie obejmki, poszukaj krysztalkow w kolorze plynu chlodniczego na mocowaniach wezy
- moze korek zbiorniczka popuszcza? - wytrzyj dokladnie gwint i korek i patrz czy cos pod cisnieniem nie wylazi jednak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum