Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 10:16 [R200] Styki od ogrzewania tylnej szyby
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1993
Witam mam odklejone blaszki od ogrzewania tylnej szyby i mam pytanie znacie jakis klej przewodzacy prad lub inny sposob przymocowania tych blaszek bo przy deszczowej pogodzie to naprawde wkurzajace. Prosil bym o jakas nazwe i gdzie mozna dostac ewentualnie.
Zycze wszystkim wesolych swiat smacznego jaja i mokrego dyngusa
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 10:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego musisz znaleźć dobrą, mocną lutownicę i po prostu przylutować. możesz użyć pasty do lutowania rur hydraulicznych albo zwykłej cyny. poprubój jak się nie uda, będziemy się zastanawiać.
do tego w motoryzacyjnym kupisz specjalny klej z takim plastikiem który ma wyciętą linię i przykładasz do szyby potem nakładasz klej ... koszt takiego kleju 10 zł ( tyle ja płaciłem )
Dziękuje za info zaraz p świętach będe szukal klejów pytalem wczesniej w elektronicznym ale gość mi oferowal paste ale nie dawał gwarancji czy i ile będzie trzymac ostatecznie będe lutował ale myśle że coś sie znajdzie. Dam znać jak się z tym uporam tymczasem pozdrawiam.
niestety ale u nas w R 214Si tez odczepila sie ta glowna blaszka przy szybie, nie pomogly zadne kleje dedykowane do lepienia sciezek, tam plynie spory prad i polaczenie musi byc solidne, podejzewam ze lutownica tez nic sie nie zdziala, bo sporej powierzchni szyba skuteczenie odbiera cieplo z lutownicy, a zastosowanie duzej lutownicy niesie za soba ryzyko punktowego przegrzania i w/g mnie szyba moze peknac
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 07:12
Dwa przewodzace kleje jakie widzialem to: oparty na akrylu, rozpuszczalnikowy i tu sie chyba nie nadaje oraz dwuskladnikowy na epoxydzie - jesli, to raczej ten. Waznym sie wydaje byc wielkosc styku nowego kleju z pionowymi , rozprowadzajacymi sciezkami - czym mniejszy opor w tym miejscu (wiec nizsza temp. doprowadzen) tym mniejsza obawa uplastycznienia sie kleju (epoxyd wymieka ca 60-70 C) i ew urwania koncowek. Niech klej dobrze stanie (na zimno) nim podlaczysz na grzanie.
Raczej bym nie lutowal chyba ze profesjonal zrobi to lub doradzi czym i jak.. Masz jeszcze troche czasu do jesieni .
Witam nie warto jednak kleić ani ryzykować pęknięcia szyby lutując problem rozwiązałem w szybexie przymocowanie jednej blaszki kosztuje 15 zł. to nie majątek a kleje kosztują podobnie i nie są skuteczne. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum