Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 19:02 [MG ZR 160] - check engine po tankowaniu...
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Dzisiaj przyszedł najwyższy czas żeby nakarmić smoka więc udałem się na najbliższą stację benzynową. Padło na BP. Zalałem pół baku BP Ultimate 98 no i ruszyłem... po chwili ku memu zdziwieniu zaczął się świecić check engine i na dodatek auto zaczęło się dławić na dwójce praktycznie niemal w pełnym zakresie obrotów, a na trójce tylko na dolnym pułapie. Czy to wina paliwa czy coś jest nie teges z jakimś czujnikiem, przepustnicą bądź świecami? Wcześniej jeździłem na 95 z Lotosu.. oczywiście zawsze zalewając tylko pół baku (takie małe zboczenie).
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:21, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba tak zrobię... ostatnio CE paliło się po tym jak wleciałem w wielgachną kałużę choć nie wiem czy to przez to, że jakiś czujnik ma problemy egzystencjalne czy po prostu zbieg okoliczności, że akurat na kałuży zaczął się upominać o podpięcie pod komputer.... no i poprzednim razem CE pojawiło się z nienacka i w równie tajemniczych okolicznościach przestało sie świecić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum