Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 23:23 [R400] Brak pilota centralnego zamka
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic czy ktos z was wie jak obejsc alarm by moc go odpalic aktualnie przebywam w angli i tutaj mam ten samochód czy jerst jakas szansa by wypiac jakas centralke do alarmu by zaczeło to działac albo czy ktos wie gdzie sie znajduje dane auta to r420 1997 r z klima mam tagrze r214si z 1997 roku ktorym jezdi moja pani czy mozna dla proby zmienic centralke prosze o pomoc a nak nawiasem mowiac to dla wszystkich wesołych swiat smacznego jajka pozdrawiam Robert
[ Dodano: Nie Kwi 08, 2007 12:45 am ]
sprawdzałem w w faq na stronie głownej instrukcji dotyczacych imobilajzera i nieposiadam kodu kluczyka
ROVERO: Szkoda, że nie sprawdziłeś regulaminu i zasad pisania w kąciku! I nie pisz w temacie że potrzebujesz pomocy bo to wszyscy wiedzą. Napisz na czym polega ten problem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 22:13, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 23:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podejrzewam że brak piloto to nie tylko alarm ale przede wsyzstkim immobiliser. Najprościej w tym wypadku wybebeszyć immobiliser - i założyć od bliźniaczego modelu (kod to podsatawa) Szczegółowo - nie podmieniałem z r200 do r400 centralki - ale pomiedzy r200 tak - działa do dziś.
Rozważ jeszcze opcje serwisu - zczytaniu kodu i nowego programowania, o ile nie znajdziesz na podmiankę centralki (bądź ta z r400 nie pójdzie - a raczej powinna)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 10:35
clayd007 napisał/a:
witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic
Błąd nr 1...
Nie kupuje się Roverka bez 2 pilotów... a co dopiero bez żadnego.
Kup nowego pilota, jedz do serwisu na czytanie kodu z centralki i programowanie pilota..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
witam mam rovera 400 i mam zarazem problem auto jest bez pilota do alarmu poniewaz poprzedni własciciel zgubił go a co sie z tym wiaze niemoge go odpalic
Błąd nr 1...
Nie kupuje się Roverka bez 2 pilotów... a co dopiero bez żadnego.
Kup nowego pilota, jedz do serwisu na czytanie kodu z centralki i programowanie pilota..
dzieki tylko ze ja mieszkam w angli a tutaj to kosztuje kupe kasy dlatego chciałbym to obejsc i gdzie w samochodzie znajduje sie centralka i imobilajzer
dzieki panowie ale niewiem oco chodzi z zegarem dlaczego mam zmienic rok na 2003 moze ktos by mi przesłal rave na emila był bym wdzieczny podaje emila clayd007@o2.pl pozdrowienia
witaj!
rave jest na http://www.kfilipowicz.ps.pl/ROVER/
taki mały bakap na razie nie zamierzam usuwać
do czterysetki będzie pasować stare i wtedy nie trzeba zmieniać daty
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum