Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 17:38 [R620] Jakie złącze elastyczne??
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich serdecznie.
Borykam się z następującym problemem.
Otóż okazało się że w moim Roverku w układzie wydechowym nie ma złącza elastycznego.
Z tego też powodu pęka mi co jakiś czas kolano łączące kolektor z katalizatorem, z tego co się domyślam - tam też powinno takowe złącze się znajdować.
Cały tłumik był dorabiany - orgyginał się skończył:(
Chcę takie złącze doklupić i wspawać, jednak nie wiem jakiej długości był oryginał.
Jeśli możecie - proszę o informację jakiej długości złącze kupić - z tego co wymierzyłem - wynikaże rura ma średnicę fi 50mm.
Z góry dziękuję za informacje.
Pozdrawiam serdecznie.
Arkos
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 22:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 17:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam kawalek takiej złączki od przyjaciół ze wschodu. U mnie jeździ już rok i nawet nie poszarzało, jak chcesz to mogę Ci podesłać ze 30 cm średnica wewn. akurat 50 (ja mam nałożone na dwa końce rury i zaciśnięte zwykłymi opaskami do wydechów)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Chcę takie złącze doklupić i wspawać, jednak nie wiem jakiej długości był oryginał.
Jeśli możecie - proszę o informację jakiej długości złącze kupić - z tego co wymierzyłem - wynikaże rura ma średnicę fi 50mm.
Zrób tak...
Poszukaj sobie tutaj nr części, a potem dopasuj jakiś polski zamiennik.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum