Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 11:27 [R200] czy się różni 1,4i od 1,4 Si?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
czym się różni 1,4i od 1,4 Si? Kupiłem rovera 2 dni temu i nie jestem pewien co mam. W dowodzie mam napisane tylko 1,4, bez żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 11:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ten temat był wielokrotnie poruszany.
Si to 1.4 16V DOHC
i to 1.4 8V SOHC
www.roverki.pl -> galerie -> silniki ->200 -> 1.4
oglądasz i rozpoznajesz swoją wersję
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 23:03
Przepisali z dowodu poprzedniego właściciela. Ale skąd to się wzięło, to nie wiem.
Może mam jakiegoś dzwona pospawanego, będę musiał kiedyś go zważyć i się przekonać.
Albo złoto ukryte w zderzakach, jak to w jakimś filmie było.
Nie w jakims filmie tylko w "Gamoniu" z Louis de Funès i Bourvilem
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 13:13
AndrewS napisał/a:
a kanciaki byly tez SEi
W kanciakach było znacznie więcej, to była najpłodniejsza odmiana Rovera (były odmiany: e, i, Si, SLi, SEi, GSi i pewnie to jeszcze nie wszystko z 214-tek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum