Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 08:54 [R216Si] wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam problem z wysokim cisnieniem w ukladzie chlodzenia, wiem ze jest to normalne, ale moim zdaniem przez to wysokie cisnienie rozszczelnia mi sie co jakis czas uklad chlodzenia w okolicach pompy (6kkm) i uszczelniaczy wałków(6kkm). Caly zestaw wraz z rozrządem wymieniałem 6kkm wstecz i po ok 1tys juz byl jakis wilgotny silnik z boku, pozniej ustalo, ( czasem odkrecam korek po jezdzie i wypuszczam powietrze z ukladu - strasznie syczy...teraz mam juz wiekszy wyciek bo plama pod autem jest.....w zbiorniczku plynu nie ubyło wiele, minimalnie, ale drażni mnie to plamienie kostki brukowej przed garazem.....Wczoraj bardzo poluzniłem korek zbiorniczka wyrównawczego zobaczymy jak bedzie dzis, Co waszym zdaniem moze byc przyczyną.?? czy to moze nie normalne?? jak zresztą wiekszość "normalnych" rzeczy w roverkach?
pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:46, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 08:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najprościej i najtaniej będzie sprawdzić korek zbiorniczka wyrównawczego. Jeżeli jest uszkodzony albo "kombinowany" to pozwala na nadmierny wzrost ciśnienia, a wtedy gdzieś MUSI wywalić. Jak masz możliwość, to pożycz od kogoś, przetestuj i będziesz wiedział więcej
Jak masz możliwość, to pożycz od kogoś, przetestuj i będziesz wiedział więcej
Będziesz miał taką możliwość jeżeli znajdziesz czas, aby jutro, w samo południe, odwiedzić parking przy katowickiej Ikei Zjedzie się tam Roverkova brać, wiec korków i chętnych do ich użyczenia nie zabraknie
Zapraszamy
A to namiary na spot
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez Szymon Pią Kwi 13, 2007 09:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum