Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 21:25 [R214Si] SKAD TEN DYM???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
witam.4 mce temu kupilem tu roverka [R214 si 96r],teraz padla mi uszczelka pod glowica,POSZLA WODA DO OLEJU,polski mechanik mi ja zmienil(mieszkam teraz w irlandii)gdy odebralem z naprawy i wracalem do domu z komina poszedl mi bialy dym i dostalem cykora.ze znowu cos padlo. SKAD TEN DYM ?
brt: ale Zasad nie poczytałeś poprawiłem temat. I jeszcze jedno: nie korzystaj z CApsLocka. To raczej irytuje niż zwraca uwagę
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ahoj,panie i panowie
komin to dla mnie tłumik -gwoli ścisłości.Dym pojawił się w czasie jazdy przy około 90km/h,po 10 minutach odebrania od mechanika. Gdy ostygł(samochód,nie mechanik)nie dymił. Mechanik przejrzał raz jeszcze silnik i gdy odwoził mi auto to samo się pojawiło-mechanik zgłupiał.
Może to wina tego,że silnik był kiedyś przegrzany lub brak wody w układzie?
Dajcie mi,proszę,jakieś realne przyczyny tego co się dzieje!!!!
Czymajta się!!!!!!
A z nową uszczelką napewno wszystko ok? Otwórz maskę, zapal silnik i przygazuj trochę. Jeżeli płyn w układzie chłodzenia się podniesie, zaburzy to znaczy że uszczelka nie trzyma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum