Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 13:34 [R 200 '99] Opadające szyby z tyłu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Witam i o radę pytam
Od jakiegoś czasu opuszczają mi się tylne szyby (ręczne). Nie bardzo wiem, co z tym zrobić a nie chcę w ciemno kombinować. Ktoś już miał taki numer?
Szczegóły : Co jakiś czas (zależy ile się jeździ) tylne szyby trzeba domknąć, bo opuszczają się od 0,5 do 1,5 cm. Nie chodzą jakoś b. lekko ani ciężko, wydaje się, że normalnie
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Lis 29, 2010 11:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 13:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hej Też tak mam i ZTCP to nie tylko ja Podejrzewam, że niewiele da się zrobić i pozostaje tylko od czasu do czasu dokręcić szybę do samej góry. Jak nasmarujesz mechanizm, to pewnie jeszcze szybciej będą opadać
Hej Też tak mam i ZTCP to nie tylko ja Podejrzewam, że niewiele da się zrobić i pozostaje tylko od czasu do czasu dokręcić szybę do samej góry. Jak nasmarujesz mechanizm, to pewnie jeszcze szybciej będą opadać
Heh Tego się obawiałem. Jak mnie to ostatecznie wkurzy, to chyba zablokuję na fest , tylko najpierw muszę jeszcze klimę przetestować po zimie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2007 Posty: 73 Skąd: Trójmiasto i Hel
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 18:04
Ten model tak juz chyba ma i nic chyba nie zrobisz
Szczęśliwi są ci którzy tak nie mają
Na pocieszenie mogę tylko dodać że znajomy ma Astre I sedana i też tak ma.
Pozdr.
Desper
Mi to tam wcale nie przeszkadza Po prostu jak zobaczę to dokręcę i już. Zwykle zauważam gdy jestem na myjce Podejrzewam, że pod wpływem drgań delikatnie się luzuje zębatka na przekładni i taka jest przyczyna opadania
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 18:19
luz na zębadce powodował że opadały szyby w 200 klienta , wyminiłem na inną z ładną zębatką , i był spokój, ale jest jeszcze jedna część takie kułeczka plastikowe z linką, jeśli linka jest nadciągnięta to będzie robił to samo.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
U mnie na szczęście szyby z tyłu są na swoim miejscu... ale u brata w Cordobie jest ten sam problem, a nasila się jadąc po "kocich łbach"... i też nie może sobie z tym poradzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum