Wysłany: Nie Cze 17, 2007 17:48 chip tunning - co robić aby dodać mocy???
Witam zakupiłem Rovera 75 1.8 i jak dla mnie to jest troszke mulasty co robić???
Myślałem o chipie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie??? Z góry dziękuje za odpowiedz.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 19:24
jeżeli jest mułowaty to musisz go trochę rozruszać
w wielu przypadkach jest tak, że jak kupujesz używany samochód, który teoretycznie powinien mieć "jakiegoś" kopa, okazuje się, że poprzedni właściciel nie wykorzystywał jego możliwości, przez co samochód się "zamula" (mój brat miał podobną sytuację jakiś czas temu z Renault Megane 1.6 100KM, który był zamulony - trochę go pogazował i zaczął jakoś chodzić)
pojeździj przez jakiś czas troszkę ostrzej i wtedy powinieneś zobaczyć różnicę
Zrezygnuj W N/A nic nie da (jak dobrze pójdzie 5KM)
Nie wiem jak jest w roverkach, chip może nie daje dużo "koni" ale dobrze zrobiony chip po prostu poprawia wykres momentu obrotowego czyli może przyspieszenia nie będzie miał lepszego ale może być elastyczniejszy.
Chipy opłaca się robić w TD tam czuć rzeczywiście różnicę
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 73 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 08:55 Re: chip tunning - co robić aby dodać mocy???
casius236 napisał/a:
Witam zakupiłem Rovera 75 1.8 i jak dla mnie to jest troszke mulasty co robić???
Myślałem o chipie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie??? Z góry dziękuje za odpowiedz.
w dieslu tak
w serii n/a nie ma sensu
co innego jak masz wałki sportowe to wtedy w n/a chip to koniecznosc
_________________ ET-14,665 FIAT SC 1.4 16V
ET-16,660 MG ZS 120
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum