Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:28 [R620] Za dużo pali..
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam pytanie co może powodowac że mój roverek pali az 10 do 12l ON na 100km?! poprzedni palil tylko 6,5 w miescie! roznica straszna... mial ktos moze podobny problem?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 01:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wow to zdecydowanie za dużo. A dynamika jazdy jest OK?? Ja bym zaczął od odpięcia przepływomierza i zobaczył, czy bedzie zmiana. Tyle, że jak pada przepływka, to zwykle też dynamika jady bierze w łeb. Warto wg mnie pojechać gdzieś na komputer i niech sparwdzą odczyty z czujników. A moze masz pompę przestawioną (cosnie teges z dawką paliwa).Ten komp to nie musi to być roverkowy testbook, wystarczy Boschowski KTS, byle mechanik był kumaty i wiedział jakie odczyty mają być
Mozesz też spróbować odczytać błędy kompa sam - artykuł na ten temat jest na stronie klubowej, ale ja bym pojechał gdzieś na kompa.
Co do dynamiki to jest raczej OK... moze troszke przymula przy ruszaniu pod górke itd ale jak już się wkrci to lata nieźle... Chyba faktycznie wpierw sprawdze co mi powie komp...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum