Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkim posiadaczy roverów. Na wasze forum sprowadza mnie problem z kontrolka SRS, czytałem juz dużo postów i dalej nie wiem jak w tym modelu sie za to zabrac.
Wiec moze od poczatku. Problem z kontrolka SRS zaczal sie juz wczesniej, tzn czasem sie zapalala a czasem nie. Teraz juz swieci sie caly czas. Moze mogłby ktoś posiecic chwile i pomoć mi jakos.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 22:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro przeglądałeś posty, to musiałeś doczytać, że w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić stan połączeń przewodów (do napinaczy), same przewody, a na końcu tzw. taśmę w kierownicy. Wszystkie przewody od SRS powinny być w żółtych koszulkach.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 19:12
merida napisał/a:
Problem z kontrolka SRS zaczal sie juz wczesniej, tzn czasem sie zapalala a czasem nie. Teraz juz swieci sie caly czas. Moze mogłby ktoś posiecic chwile i pomoć mi jakos.
Poruszaj przewodami (kostkami) ktore znajduja sie pod siedzeniami, przewaznie pomaga. pozdrawiam.
[R45 1.8 00r]
_________________ [R 45 1.8 00r]
merida [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 20:41
Faktycznoe pomoglo poruszanie kostaka Dzieki za pomoc
A swoja droga to starsznie tandetnie jest to zrobione w Roverze, zeby przewody tak poprostu wisialy pod sieziemien
A swoja droga to starsznie tandetnie jest to zrobione w Roverze, zeby przewody tak poprostu wisialy pod sieziemien
Szczerze mowiac to wszystkie auta jakie mialem wyposazone w airbag i napinacze pasow to przewody wisialy pod siedzeniem. A w omedze gdzie jeszcze bylo el. sterowanie fotela to byla niewyobrazalna platanina przewodow, kostek itp.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum