Wysłany: Czw Maj 10, 2007 06:25 [R620] Problem z 2 biegiem
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Tak jak w temacie mam problem z wbiciem 2 biegu przy redukcji z większego,przy ruszaniu z 1 na 2 tego problemu nie ma jedynie jak redukuję na 2,może ktoś ma w tym jakies doswiadczenie albo może trzeba cos wyregulowac,proszę o porady.
piter34: poprawiłem temat, ale dopisz w nim rocznik ROVERka!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 01:32, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 06:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.
Wygląda mi to "padnięty" synchronizator drugiego biegu, bez jego wymiany się chyba nie obejdzie . Obym się mylił, ale niedługo mogą pojawić się kłopoty z innymi biegami (3,4). Dla pewności sprawdziłbym jeszcze poziom oleju w skrzyni biegów i stan sprzęgła. Jak się okaże, że są ok, to musisz niestety pogrzebać w skrzyni. Ażeby sprawdzić, czy sprzęgło się nie kończy zrób tak, jak radzi piter34: zaciagnij ręczny i spróbój ruszyć z dwójki. Jeżeli silnik zgaśnie, to znaczy że sprzęgło jest ok.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 15:39
mialem ten problem tylko ze z 5 biegem nie bawilem sie tylko wymienilem skrzynie i kompletne sprzeglo przy okazji koszt to ok 2tys + koszt montazu(ja sobie sam zrobile)
wymiana skrzyni i sprzęgła to najprostrza rzecz,o nie przepraszam wymienic samochód prościej,ale niektórzy starają się byc pomocni, Golab33 gratulacje , jak masz za dużo kaski to twój cudny problem,ja chciałem jakieś racjonalne rozwiązanie,ale dzięki za dobre chęci.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 08:54
Poprostu jak ja mialem tak z 5 biegim to jak rozebralem srzynie to yla zlom a mowie ci przyklad mojego przypadku wiec nie masz sie czego czepiac ja ci pokazalem koszta w najgorszym przypadku....a jak bys chcial wymienic sam synchronizator to maz tak trudno dostac i taki drogi ze lepiej kupic skrzynie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum