Wysłany: Nie Maj 06, 2007 15:19 [R416] Symbol przekaźnika wentylatora chłodnicy.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Chciałbym, żeby ktoś mi podał symbol przekaźnika wentylatora chłodnicy w Roverze 416Si. Wiem, że jest to pierwszy przekaźnik z prawej strony w skrzynce bezpieczników zewnętrznej.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
piter34: popraw tytuł wątku. jest niezgodny z zasadami kącika!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:30, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 15:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żaden posiadacz 416 nie pofatyguje się i nie pomoże koledze...?
pofatyguje się pofatyguje tylko nie mam samochodu pod ręką
jak wrócę z pracy to tam zajrzę i napiszę jak się ten przekaźnik nazywa (tylko czy to ma być pierwszy z prawej stojąc przodem do samochodu czy do kierunku jazdy )
niedawno też bylo mówione o przekażniku oznaczonym YWB100800 (tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=15374 )
wpradzie jest on odpowiedzialny głównie za klime, ale wentylatorem chłodnicy też steruje
[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 4:59 pm ]
okazuje się że oba przekaźniki tam występujące są takie same
symbol: R6F7
napisy tam występujące:
SIEMENS
V23134-B52-X130
YWB10027
12 V
u mnie są koloru żółtego i mają po 4 nóżki
coś jeszcze mogę napisać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Desoft [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 08:20
sTERYD napisał/a:
pofatyguje się pofatyguje tylko nie mam samochodu pod ręką
jak wrócę z pracy to tam zajrzę i napiszę jak się ten przekaźnik nazywa (tylko czy to ma być pierwszy z prawej stojąc przodem do samochodu czy do kierunku jazdy )
niedawno też bylo mówione o przekażniku oznaczonym YWB100800 (tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=15374 )
wpradzie jest on odpowiedzialny głównie za klime, ale wentylatorem chłodnicy też steruje
[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 4:59 pm ]
okazuje się że oba przekaźniki tam występujące są takie same
symbol: R6F7
napisy tam występujące:
SIEMENS
V23134-B52-X130
YWB10027
12 V
u mnie są koloru żółtego i mają po 4 nóżki
coś jeszcze mogę napisać
Powoooooli.
Jeżeli mówicie o tym co w linku, to jest tam cztery przekaźniki i montowane jest to jak jest założona klima. I wtedy w skrzynce bezpieczników nie ma przekaźnika wetylatora, właśnie są tylko dwa.
Ale ten trzeci będzie chyba taki sam jak oba pozostałe, tak mi się wydaje bo w jego miejscu mam załozony taki plastik i dokładnie nie widać.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Maj 15, 2007 10:16, w całości zmieniany 1 raz
I wtedy w skrzynce bezpieczników nie ma przekaźnika wetylatora
dziwne umnie na pokrywie skrzynki na rysunkach jest symbol wentylatora , tak jakby ten mniej więcej w środku był wlaśnie przekaźnikiem wentylarora i faktycznie trzeciego nie było
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tak, ten środkowy też jest od wentylatora ..... nawiewu
Jakie przekaźniki? te montowane w skrzynce bezpieczników czy te w module klimy?
Te w skrzynce bezpieczników są standardowe, teoretycznie powinny pasować od każdego samochodu, conajwyżej nie będzie tych zaczepów do zabezpieczenia przed wypadnięciem.
Te w module są standardowymi przekaźnikami nieobudowanymi, do kupienia w każdym sklepie elektronicznym (np.: www.tme.pl)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum