Wysłany: Czw Maj 17, 2007 07:53 [R 214] Problem z Alarmem oraz Immo
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1993
Witam
Mam poważny problem, moj alarm jest aktywowany podczas otwierania drzwi od strony kierowcy oraz dezaktywowany podczas otwierania tych drzwi, a wiec problem tkwi w tym ze alarm wogole przestal reagowac na to czy otwieram czy zamykam drzwi. Jak to cholerstwo wyłączyć??
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 07:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam poważny problem, moj alarm jest aktywowany podczas otwierania drzwi od strony kierowcy oraz dezaktywowany podczas otwierania tych drzwi, a wiec problem tkwi w tym ze alarm wogole przestal reagowac na to czy otwieram czy zamykam drzwi. Jak to cholerstwo wyłączyć??
wybacz, ale nie zupełnie rozumiem...
chodzi Ci o to że alarm był aktywowany przy zamykaniu drzwi kluczykiem, a dezaktywowany przy otwieraniu, a teraz już się nie aktywuje tak??
jeśli to tak wygląda to sprawdź czujniji zamknięcia drzwi , a także tylnej klapy i maski, dość często się psują, a alarm się nie włączy jeśli będzie myślał, że któreś drzwi otwarte
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
czyli przestal dzialac pilot
samochod da sie uruchomic czy nie
przeciez napisalem ze alarm jest aktywowany przy zamykaniu drzwi, pilota nigdy nie mialem
sTERYD napisał/a:
wybacz, ale nie zupełnie rozumiem...
chodzi Ci o to że alarm był aktywowany przy zamykaniu drzwi kluczykiem, a dezaktywowany przy otwieraniu, a teraz już się nie aktywuje tak??
jeśli to tak wygląda to sprawdź czujniji zamknięcia drzwi , a także tylnej klapy i maski, dość często się psują, a alarm się nie włączy jeśli będzie myślał, że któreś drzwi otwarte
dobrze zrozumialeś
czujniki zamkniecia raczej sa w porządku bo oswietlenie wewnątrz gaśnie po zamknieciu drzwi
piter34 napisał/a:
O jakim alarmie rozmawiamy?
Fabrycznym?
nie znam sie ale to jest chyba fabryczny alarm
piter34 napisał/a:
Bardzo mętnie opisałeś problem...
Czy teraz alarm jest cały czas uzbrojony?
Przeciez chyba gdyby nie byl uzbrojony to nie bylo by problemu
Alarm ktory ja posiadam aktywuje sie automatycznie po podlaczeniu akumulatora, i nie moge go teraz wylaczyc zreszta juz wczesniej mialem z nim problemy gdy niewiadomo z jakiego powodu nagle sie włączał
przeciez napisalem ze alarm jest aktywowany przy zamykaniu drzwi, pilota nigdy nie mialem
Heh.
O takim alarmie ROVERkowym nie słyszałem.
Moim zdaniem trzeba rozebrać boczek drzwiowy w drzwiach kierowcy i popatrzeć na styczniki odpowiadające za aktywację/deaktywację alarmu.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
moim zdaniem to zwykly alarm tylko kolega kupił auto bez pilota
piter34 napisał/a:
Moim zdaniem trzeba rozebrać boczek drzwiowy w drzwiach kierowcy i popatrzeć na styczniki odpowiadające za aktywację/deaktywację alarmu.
również jestem zdania że coś z tymi stycznikami jest nie tak na początek może spróbuj przekręcając kluczyk do otwierania mocniej docisnąć do oporu, może akurat zaskoczy. i sprawdź jeszcze czy klamka jest dobrze zamocowana , u mnie jest lekko luźna i dopóki nie zauważyłem że musi dokładnie siedzieć na miejscu miałem problemy z tym że samochód się kluczykiem otwierał a alarm wył.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum