Wysłany: Nie Maj 20, 2007 22:27
Ściągnij sobie RAVE (znajdziesz na grupie adres stronki, chodzi o plik Rave.iso).
Następnie w zakładce dotyczącej 600tki \Repair Manual\Rover 600 - Volume 2...\ i tutaj na stronie 334 masz schemacie mocowania całej konsoli z mieszkiem
Ponadto w podpunkcie Body znajdziesz jak rozebrać każdy element
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 07:46
Witam, polecam podpowiedź Bemola, a jak uważasz, że to za dużo roboty to najprościej chyba tak: pociągnij za górne plastykowe wykończenie mieszka, powinien się odpiąć od główki lewarka. Odkręć główkę od lewarka, a potem ściągnij uszczelkę mocującą mieszek do dolnej plastykowej obudowy. Niestety, skóra może być przyklejona do tego plastyku i po ewentualnym jej oderwaniu a potem zmontowaniu z powrotem mieszek nie będzie sie już tak dobrze trzymał albo będziesz miał sporo zabawy, żeby doprowadzić wszystko do stanu wyjściowego.
Witam!Ja wymieniałem mieszek w hondzie accord.Nie wiem ale myśle, że jest tak samo.Najlepiej ściągnij sobie manuala do accorda(na necie znajdziesz bez problemu).Szybko postaram sie opisać.Odkręcasz schowek z prawej strony.Są tylko 2 wkręty od spodu.Z lewej strony pod kierownicą odkręcasz plastik maskujący.Jest jeden wkręt z lewej strony na dole i jest 5 spinek.Bardzo łatwo schodzi.Cała konsola trzyma się na 6 wkrętach i 6 spinkach.Po lewej i po prawej stronie są po 3 wkręty.2 u góry(widać je po zdemontowaniu schowka i plastiku maskującego)i po jednym na dole przy fotelach.Jak odkręcisz te 6 wkrętów to całą konsolę musisz ciągnąc w kierunku hamulca ręcznego.Jak to wszystko zdejmiesz to od spodu zobaczysz jak zamocowany jest mieszek.4 wkręty trzymają blachę która mocuje mieszek.Oczywiście trzeba odkręcić gałkę zmiany biegów i zsunąć mieszek z plastikiem w dół przed odkręceniem gałki.Jak coś to pisz na gg 3161162.Zaznaczam, że ja to robiłem w accordzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum