Wysłany: Nie Maj 27, 2007 14:50 [R45] Czy to awaria pompy wtryskowej?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mam 45 itd parę dni temu zaczoł mi mocno rechotać silnik tak jagby tłukły zawory,mechanik powiedzioał mi że to stukają wtryski i jest przestawiony zapłon ,kąt zapłonu wynosi 25stopni,paski są ok na kompie pokazuje jakiś negatyw z pompy.
Co mogło paść w tej pompie może ktoś miał z tym do czynienia proszę o porady i pomoc co mam zrobić
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 26, 2010 13:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie dubluj tematów bo dostaniesz ostrzeżenie!! Wyrzucam poprzedni o tej samej treści.
Widocznie nie było takiego przypadku, skoro nikt Ci konkretnie nie odpowiedział. Znajdź jakiegoś dobrego mechaniora od diesli i niech otworzy pompę i zobaczy co się stało. To że paski są ok, to nie znaczy że któryś nie przeskoczył. Moze jest problem na którymś z kół zębatych. Trzeba wg, mnie po kolei sprawdzić ustawienie rozrządu i pompy, a później samą pompę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum