Witam, mam problem z spryskiwaczami do szyby przedniej otoz odmowily mi posluszenstwa. Proba zalaczania daje mizerny efekt poniewaz niereaguje, ale gdy wlaczam spryskiwacz tylniej szyby slysze jak pracuje.
Mam pytanie
Czy sa tam 2 silniczki?? jesli nie co moze byc powodem w/w sytuacji i jak zaradzic.
Czy odkrecenie nadkola spowoduje latwy dostep do pojemnika/silniczka spry.
Dzieki za odp.
p.s.
ogolnie po uzyskanej odpowiedzi mozna temat zamknac lub jesli mozna to usune pytanie.
piter34: retusz tematu
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Maj 28, 2007 22:19, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie niesprawdzalem, ale powtorze wyraznie teraz.
po zalaczeniu spr. szyby przedniej niepracuje silniczek spryskiwaczy, ale jak wl spryskiwanie szyby tylniej dziala.
pytania pozostaja bez zmian
trzba albo kombinować z odkręceniem nadkola od strony pasażera albo od dołu. Oba silniczki zamontowane są w specjalnych wgłębieniach w pojemniczku od spryskiwaczy. Mi po omacku udało się kiedyś wyjąć i silniczek i zaworek od dołu i 5 litrów poszło w glebe
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
chcialem podsumowac i moze komus pomoc.
U mnie popsula sie pompka spryskiwacza szyby przedniej
po odchyleniu nadkola i odkreceniu 3 lub 4 srub [(roznica sie bierzy czy chcemy wyjac caly pojemnik od spryskiwaczy czy tylko ta dolna czesc) zalecam wyciagnac w calosci]
po wyciagnieciu pompki niestety nie reagowal, hmm szukalem na allegro ceny od 30 do 80 za sama pompke (masakra ta kwota 80 zl taniej juz zakupic nowy na ebay.co.uk). w sumie to nieznalazlem tylko pisalem do osob ktore maja rovera 200 na czesci
Z nudow zaczolem rozbrajac i czyscic, i tutaj mi sie udalo po wyczyszczeniu stykow, wyciagnieciu z silniczka stykow/szczotek i wyczyszczeniu dziala jak nowy.
jak ktos ma pytania zwiazane z sliniczkiem badz spryskiwaczami to sluze pomoca wydaje mi sie ze poznalem je calkiem dobrze. oczywiscie mam namysli model 200
chcialem podsumowac i moze komus pomoc.
U mnie popsula sie pompka spryskiwacza szyby przedniej
po odchyleniu nadkola i odkreceniu 3 lub 4 srub [(roznica sie bierzy czy chcemy wyjac caly pojemnik od spryskiwaczy czy tylko ta dolna czesc) zalecam wyciagnac w calosci]
po wyciagnieciu pompki niestety nie reagowal, hmm szukalem na allegro ceny od 30 do 80 za sama pompke (masakra ta kwota 80 zl taniej juz zakupic nowy na ebay.co.uk). w sumie to nieznalazlem tylko pisalem do osob ktore maja rovera 200 na czesci
Z nudow zaczolem rozbrajac i czyscic, i tutaj mi sie udalo po wyczyszczeniu stykow, wyciagnieciu z silniczka stykow/szczotek i wyczyszczeniu dziala jak nowy.
jak ktos ma pytania zwiazane z sliniczkiem badz spryskiwaczami to sluze pomoca wydaje mi sie ze poznalem je calkiem dobrze. oczywiscie mam namysli model 200
Witam
Poniewaz jestes posiadaczem 200 i jestes z Wroclawia powiadamiam ze mamy tzw.: "zaglebie czesciowe do 200/25 i 400/45'tek" - cena pompki/uzywki (oryginal Valeo) sprawnej z 4 koncowkami spryskiwaczy od 400'tki (sa lepsze niz te w 200'tkach) wyniosla mnie 40 PLN.
Jesli bedziesz mial jakis problem z czesciami ktore trudno dostac lub sa standardowo bardzo drogie zglos sie to cos wymyslimy
mitek_k, wlasnie w moim roverku pojawil sie taki sam problem tak wiec jezeli masz dostep do danych zaglebia czesciowego daj znac byc moze bede musial zakupic pompke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum