Wysłany: Wto Maj 22, 2007 14:21 [ R600 ] Bez klimy bardzo sie nagrzewa... folie na szyby?
Daja cokolwiek te folie? Moj 600 bedzie mi sie mniej nagrzewal z przyciemnionymi szybami? Jezeli tak to czy to jak bardzo pomoga folie zalezy tylko od tego jak ciemne beda folie? Chcialbym przyciemnic szyby w miarę delikatnie, bardziej zalezy mi na tanim doprowadzeniu auta do względnej użyteczności latem.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 14:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 14:41 Re: [ R600 ] Bez klimy bardzo sie nagrzewa... folie na szyby
mzganiacz napisał/a:
Daja cokolwiek te folie? Moj 600 bedzie mi sie mniej nagrzewal z przyciemnionymi szybami? Jezeli tak to czy to jak bardzo pomoga folie zalezy tylko od tego jak ciemne beda folie? Chcialbym przyciemnic szyby w miarę delikatnie, bardziej zalezy mi na tanim doprowadzeniu auta do względnej użyteczności latem.
Folie może i coś dają... ja proponuje piecowe przyciemnienie szyb... koszt ok. 900 zł ale za to jaki efekt
Daja cokolwiek te folie? Moj 600 bedzie mi sie mniej nagrzewal z przyciemnionymi szybami?
Moim zdaniem coś pomogą, ale w jakim stopniu, to już chyba ciężko stwierdzić. Jeżeli chodzi o samo nagrzanie w sensie temperatury, to przy upalnym lecie chyba różnica, w przypadku przyciemnionych oraz nieprzyciemnionych szyb, nie jest w znacznym stopniu odczuwalna. Może w przypadku komfortu jazdy podczas słonecznego dnia, nie bije tak po oknach.
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 23:04 Re: [ R600 ] Bez klimy bardzo sie nagrzewa... folie na szyby
drooid napisał/a:
Gdzie? Gdzie??? Bo ja dostałem maila z Technicolor, że R45 w 5 szybach robią za 1180 w wersji podstawowej.
Technicolor Studio
Kiełpin 28 koło Zielonej Góry
66-005 Ochla
infolinia 0603 29 39 91
068/321 44 61
www.technicolor.pl
Cały czas trwania operacji przyciemnienia to 6-8 godzin.
Koszt operacji w Panskim samochodzie (Rover 600): 990 ZL
Cena obejmuje demontaż i montaż szyb oraz przyciemnienie szyb bez czołowej w jednym odcieniu. Można także dostarczyć nam same szyby wymontowane we własnym zakresie.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 02:41
Cytat:
lenistwo i minimalizm to moje durgie imie
Oby lenistwo nie dopadło osób czytających Twoje posty
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 19:39
Uwaga ! Będę się chwalił :
Mam wszystkie (oczywiście za wyjątkiem czołowej) szyby przyciemnione folią 40%
Doświadczenia z poprzednich samochodów doprowadziły do tego stanu.
Nagrzewanie zmniejszone jeśli słońce nie bije przez przednią
Komfort jazdy, spokój przy policji - bo wyglądają na fabrycznie przyciemnione. Przegląd też przeszedłem bez najmniejszego "ale".
Ale muszę przyznać: klimy nie zastąpi żadna folia
Kto będzie chciał zobaczyć fotki - niech poszuka moich postów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum