Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:00 [Civic] Cieknie mi ropka... z zaworu
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam. Mam takowy problem. A mianowicie... z zaworu odpowietrzającego cieknie mi ropa... byłem na auto złomie (bo pompa jest BOSCHA) i z innych podobnych pomp wyjąłem takowe podobne zaworki, ale każdy tak samo lał... i nie wiem co sie dzieje... mam niedość że kostkę uwaloną na podwórku od tego, to i cały silnik i w nocy czuć ją... proszę o pomoc. W serwisie Hondy mi powiedzieli ze nie ma nigdzie takiego czegos... ze nikt z HOndy nie był uprawniony do naprawy silnikow Rovera.. bo za mało ich jest w Polsce... a połowa nowej pompy kosztuje.... 12 tys zł przeszło!!! Proszę o pomoc... moze ktos wie co sie mogło stać??? Pozdrawiam
piter34: retusz tematu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 19:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 200 Skąd: Bojanowo, Leszno
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 15:26
Nie no moment, jakie 12tys zł? Za pompe? Jakaś bzdura.
Proszę:
http://www.allegro.pl/sea...pa+paliwa+rover
nie widzę żadnej droższej niż 200zł...
Popytać sprzedawców, obdzwonić sklepy i dobrać pompę o odpowiednim ciśnieniu roboczym.
a połowa nowej pompy kosztuje.... 12 tys zł przeszło
Napisz jaka to pompa, co się ją kupuje na połówki a ta połówka kosztuje tyle co samochód?? Wtryskowa? Pojedź z tym do serwisu Boscha, a nie do palarni opium...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 21:37
Moment, moment.. Czemu od razu sprzedajecie koledze nową pompę? Trzeba zacząć od najtańszych rozwiązań. Ktoś już pisał na forum, że mu mechanior zmieniał zaworek w pompie apropos pływania obrotów. Razem z ustawieniem dawki paliwa i czymś tam zapłacił 200PLN. Może to właśnie o ten zaworek chodzi? Ja też zaobserwowałem, że mam troszkę mokro od ropy w okolicach zaworka (ten, który skręcony jest z przewodem paliwa, po prawej stronie pompy patrząc od przodu auta). Mi tam chyba lekko cieknie przez te uszczeleczki a nie z samego zaworka, ale ja specem nie jestem. Ktoś coś wie na ten temat?
Mi cośteż przecieka, ale raczej w dolnej połowie pompy Tyle, że jedynym objawem jest smrodek ropy. A co do zaworku, to podjechałbym do jakiegoś pompiarza i może coś poradzi.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 22:15
Ja do tego walczę z kablami i wtyczkami - falujące obroty i nastawiacz dozujący paliwo. I nie mogę wywalczyć, grzebałem, sprawdzałem, lutowałem co trzeba i raz jest lepiej a raz gorzej. A ostatnio przy upałach dość często gorzej
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 20:29
To ja pisałem że zapłaciłem 200zl i nie rozbijałem sie po serwisach tylko pojechałem do sprawdzonego speca od diesli i wyjał pompe jakiś zaworek zrobił i łazia woz jak nowy.Wiec tbie tez radze do jakiegos speca NARqA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum