Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2006 Posty: 29 Skąd: SWINOUJSCIE
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 20:58 Linka sprzęgła
W moim R25 2.0 iDT,00. samoregulator znajduje się pod obudową filtra powietrza, trzeba go wymontować by się do niego dostać, /dzisiaj to przerabiałem/ jeśli działa O.K. można też regulować ręcznie, to jest metalowo-plastikowy cylinder o średnicy ok. 5cm. do którego centralnie wchodzi pancerz linki, w górnej jego części jest właśnie plastikowy pierścień o wys. ok. 1cm. obracając nim w prawo lub lewo regulujesz naciąg linki, im luzniejsza tym pedał sprzęgła niżej bieże, jeśli ci padł linka w Tomateam 270pln.
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 20:12
Lecz właśnie ten samonapinacz jest tak skonstruowany że można dokonać regulacji ręcznej, powidział mi to dobry mechanik i sam osobiście to robiłem w swoim aucie. Pozdro.
Lecz właśnie ten samonapinacz jest tak skonstruowany że można dokonać regulacji ręcznej, powidział mi to dobry mechanik i sam osobiście to robiłem w swoim aucie. Pozdro.
Hmm...
Dałbym sobie głowę uciąć, że w moim R214Si '96 się nie dało regulować.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 19:17
Być może jest on tak skonstruowany że regulację ręczną można przeprowadzić dopiero gdy zaczyna się w nim dziać coś niedobrego tak było w moim przypadku, gdzie pedał był bardzo miękki, albo po wciśnięciu nie odbijał, po regulacji ręcznej, kręciłem nim w lewo do oporu, linka poluzowała się i jak narazie działa bez zarzutu.
hm... można coś pokombinować przy lince... to wiem bo mój mechanik coś tam próbował tyle że już linki zabrakło i i tak musiałam kupować nowe... ale czy to można nazwać regulacją i zrobić to samemu... hm...no nie wiem... nie znam się... aż tak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum