Wysłany: Pią Cze 15, 2007 13:39 [R620] Gaśnie silnik
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Już po raz trzeci mój [R620Sdi 2,0 '98] zgasł mi nagle w momencie spokjnej pracy przy manewrowaniu.Ostatni raz bardzo spektakularnie przy wjeżdzie na lotniskowy parking na Okęciu ! Za każdym razem po podpompowaniu ręczną pompką (przed filtrem paliwa)
autko posłusznie odpalało i jechało dalej - nawet przez parę miesięcy - po pierwszym zatrzymaniu ok.10 tys. Tym razem dojechało z Wa-wy do Siedlec i przy wjeżdzie do garażu zgasło, a po podpompowaniu zapaliło , acz bardzo niechętnie (długie kręcenie).Mechanik sprawdził na komputerze (ma program) i nie stwierdził usterki - wymienił mi tylko filtr paliwa mowiąc, że "Filtron" jest niegodny tego auta.Rowerek jeżdzi, ale na razie tylko po mieście.Zbliża się urlop i nie wiem czy mogę bezpiecznie pojechać gdzieś dalej.
MOŻE KTOŚ JUŻ TO PRZERABIAŁ ?
Pozdrawiam - dezeta
piter34: retusz tematu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 17:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 15:59
Coś nie tak z pompą paliwową, nic innego mi nie przychodzi na myśl. Jeśli ręcznie podpompujesz i zapala to tak jakby był niedrożny układ paliwowy lub pompa źle działała
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Ja bym sie zainteresował zwrotnymi zaworkami czy nie popuszczają,skoro po podpompowaniu działa przypomina mi to awarie takich zaworków w dieslach mercedesa ( cofanie sie paliwa )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum