Wysłany: Nie Maj 06, 2007 21:29 Dzien dobry
Witam wszystkich forumowiczow i klubowiczow. Odrazu przeprosze za brak polskich znakow w moich wypowiedziach.
Od miesiaca jestem posiadaczem samochodu, ktory jest dla mnie jeszcze ciagle zagadka i ciekawostka. Powiem szczerze ze nie planowalem zakupu innego auta niz japonskie, ale tak wyszlo i bardzo sie z tego ciesze.
Interesuja mnie samochody nietypowe i rzadko spotykane na polskich drogach dlatego troche z ciekawosci, ale przede wszystkim z rozsadku kupilem MG ZR 160. Wczesniej jezdzilem Nissanem 100NX GTI po "kilku" modyfikacjach wiec spalanie ZRa jest dla mnie blogoslawienstwem, podobnie jak jego hamulce i zawieszenie, chociaz co do przyspieszenia mam pewien niedosyt Nie ma jednak co narzekac da sie na to cos poradzic a to swietny samochod i dlatego z mila checia dowiem sie o nim jak najwiecej podobnie jak o marce MG.
Mam nadzieje ze jest na forum jeszcze jakis wlasciciej ZRa mieszkajacy w Warszawie bo od miesiaca zadnego tu nie widzialem, co bardzo mi sie podoba.
Pozdrawiam wszystkich Roveromaniakow i koncze bo sie rozgadalem troche za bardzo jak na pierwszy post..
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A witaj witaj
Ja widzialem w Warszawie dwa MG ZR 160 (kolor żółty).
Jeden smiga sobie po ul. Wal Miedzeszynski, drugi stoi w rejonach Ząbek.
Zastanawialem sie kiedys, czy jest jeszcze jakis uzytkownik MG ZR'a w Wawie...
chyba nie ma, badz jest tutaj nieaktywny... jestes pierwszy
Jesli o mnie chodzi, to z ZR'a mam tylko sprezyny
Sadze jednak, ze od niektorych dostaniesz kilka informacji,
a jak wybierzesz sie na Ogolnopolski zlot to wrocisz z mala encyklopedia
Pozdrawiam,
Ps.
Przypomnialem sobie, ze na grochowie w okolicach zamieszkania
Michaelp jezdzi sobie tez taki srebrny MG, ale nigdy go nie moglem dogonic
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 23:24
Dziekuje za mile przywitanie, no to mnie chyba nikt nie widzial, chociaz siekiera jezdze 2 razy dziennie do pracy a walem raz dziennie w godzinach wieczornych
Kolor mojego ZRa to czarny zwany tez antracite niestety juz zaliczylem mala obcierke, na szczescie prawie niewidoczna i nieszkodliwa
Powiedzcie czym tak naprawde poza silnikiem, zawieszeniem, hamulcami i ospoilerowaniem rozni sie ZR od 25?
A mam tez pytanie zupelnie z innej beczki, czy macie wycieraczki w srodku mocowane do podlogi bo ja mam oryginalne od Rovera i ciagle siedza mi pod pedalami a tylko ta od pasazera ma otwory do zamocowania, co jest bzdura, bo to nie on ma miec swobode pod nogami tylko ja..
Dziekuje za mile przywitanie, no to mnie chyba nikt nie widzial, chociaz siekiera jezdze 2 razy dziennie do pracy a walem raz dziennie w godzinach wieczornych
Kolor mojego ZRa to czarny zwany tez antracite niestety juz zaliczylem mala obcierke, na szczescie prawie niewidoczna i nieszkodliwa
O kurde! To faktycznie nie widzialem Cie.
Napisz o ktorej wracasz z pracy (siekierka) ja tez tamtedy wracam moze obetre Cie z drugiej strony? Mnie i tak juz nic nie grozi
ceremony napisał/a:
Powiedzcie czym tak naprawde poza silnikiem, zawieszeniem, hamulcami i ospoilerowaniem rozni sie ZR od 25?
Hmmm... chyba niczym wiecej.
Nigdy nie widzialem ZR'a w srodku Moze siedzonkami?
Moze wersja silnika... ze w ZR wiecej kuni?
Jak chcesz to staniemy obok siebie i sobie popatrzysz czym sie roznia
Tylko, ze ja mam 200 a nie 25
ceremony napisał/a:
A mam tez pytanie zupelnie z innej beczki, czy macie wycieraczki w srodku mocowane do podlogi bo ja mam oryginalne od Rovera i ciagle siedza mi pod pedalami a tylko ta od pasazera ma otwory do zamocowania, co jest bzdura, bo to nie on ma miec swobode pod nogami tylko ja..
Ja kupilem sobie dywaniki od MG do swojej 200tki (bo Tomi nie mial innych)
Moje wycieraczki obydwie maja otwory na mocowanie. Musze sprawdzic tylko czy ja mam otwory w podlodze. Jesli tak, to chyba tylko kwestia tych "szpilek".
Ale moje dywaniki gumowe dobrze sie trzymaja podloza i bez mocowan...
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Wydaje mi się że kolegę widziałem niedawno w okolicach mostu siekiery - o ile kolorek srebrny:)
hehe a to pewnie kolega widział mnie ponieważ
mam zr koloru srebrnego i latam tam dośc często a jeszcze częściej w okolicach grochowa wiatraka i mostu świetokrzyskiego
Tak jest!
Szczerze mowiac, to post kolegi Armanda wywolal niesamowite poruszenie
To moze jest czas, zeby useria ze stolicy sie odezwala... moze wreszcie jakies pospolite ruszenie i zrobimy ze spotu zlot
Tempest - Twoj ZR poszedl do piachu chyba? Czy nie ? Beda go reanimowac?
Szkoda ze bedziesz golfowac
Dla mnie pozostaniesz jako klubowicz Roverki.pl
Nawet Twoja buzia kojarzy mi sie ze znaczkiem MG
Pozdrowka,
tylko zobacz kiedy ja to pisałem (jeszcze w ZR wtedy nie poszły nawet półosie )
sam zresztą nie zauważyłem kiedy ty pisałeś swojego posta - jeszcze wtedy rzeczywiście nie miałem ZR'a
co do pospolitego ruszenia to kto wie, może wpadnę w niedzielę pochwalić się nowym nabytkiem
tylko bez bluzgania i ani mi się waż przynosić duże "francuzy" albo bejsbole
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Ja? Przyjechales juz raz Roverem Kangoo, wiec chyba Rover Golf tez moze byc.
Wymyslilem, ze gdyby zebralo sie kilkanascie samochodow marki Rover i MG na spocie, to moznaby zrobic duze zdjecie panoramiczne... w sam raz na banner klubowy
Wymyslilem, ze gdyby zebralo sie kilkanascie samochodow marki Rover i MG na spocie, to moznaby zrobic duze zdjecie panoramiczne... w sam raz na banner klubowy
pomysł niegłupi, a kilka MG'ków by się znalazło - ty, maniaq, Armandoo i... więcej nicków nie pamiętam, które mają akurat MG'ki a wiem, że są z Wawy i je mają
może mojego można by dokleić do panoramy - pytanie tylko, czy zdjęcie przed czy po wypadku
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum