Wysłany: Pon Lip 09, 2007 13:54 [R416] Jaki akumulator?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Potrzebujesz szybkiej odpowiedzi jaki mam kupic akumualtor do mojej 416si?Wiem ze 45Ah ale nie wiem jaki prad rozruchowy...z mojego akumulatora wszystko sie starlo bo jest stary..w internecie nigdzie nie ma na naszej stronie i w archiwum forum tez nic nie znalazlem....
z gory dzieki
pzdr
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 21:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak naprawde to najwazniejsza jest pojemnosc, a prad rozruchowy to juz ma mniejsze znaczenie, ogolnie im wiekszy tym lepiej, ale i niestety drozej, ja jak kupowalem aku to na prad nie zwracalem uwagi
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
podpisuje się pod tym co napisał AndrewS, akumulator sie kupuje ze względu na pojemność, jesli chodzi o prąd to i tak różnie różni producenci podają i nie ma sensu tego parametru porównywać, a prawda i tak jest taka. Możesz sobie kupić max 65 ah bo większy Ci nie wejdzie na miejsce dla akumulatora.
Jak swojego kupowalem to był tam 73 ah i leżał na łapie od silnika (i niestety zrobiła się w nim dziura )
teraz mam 63 i jest w sam raz i jak na razie nie ma problemu niedoładowywania (który występował w przypadku 73)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Popieram przedmówców
Prąd rozruchowy ważny jest przy dieslu (grzanie świec, mocniejszy rozrusznik itp), żeby był jak największy (pojemność oczywiście też).
Ja kupowałem w zeszłym roku nowy akumulator i wybrałem 45Ah - przy takim silniczku większy jest niepotrzebny. Poza tym jeszcze mógłby być niedoładowany...
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum