Wysłany: Pon Lip 09, 2007 23:16 [R618] Klekotanie silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witam.
Moze wy mi pomozecie Mam maly(denerwujacy) problemik z klekotaniem silnika f18A3. Wiedz przejdzmy do zeczy.
Mam wyregulowane zawory(na cacy),zmienione kable i swiece etc.
A mimo to silnik pracuje jak deisel w zakresie 1500-3000obr!!! Tzw. jak leciutko wciskam gaz i powolutku przyspieszam to ich nie slychac,natomiast jak przycisne mocniej to zaczyna silnik gadac ja deisel(zaczyna tak sie dziac pod obciążeniem,nie wspomne jak ruszam pod górke...).Po rozgrzaniu silnika nadal jest to samo(może troche slabiej). Śilniczek 112tyś przebiegu, suchy nie bierze oleju pracuje równo etc. Przyśpiesza dobrze,jeżdze tylko na 95 czasem na 98
Co może być przyczyną?Co bym musial sprawdzic?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 23:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A co z lacznikiem elastycznym?
Moze jest nieszczelny i ma przedmuchy, stad ten odglos
U mnie tez cos tam klekocze sobie, ale nie bardzo sie tym przejmuje bo silnik suchy, na 10 tys km nie dolewam oleju, pali na zawolanie, pracuje ruwno, temp. wporzadku, spalanie tez.........no moze za miesiac jak bede na urlopie w ojczyznie to wyreguluje zawory i to wszystko.
Ps
Stanem licznika sie nie kieroj, bo na 96r. 112 tys km to jak dla mnie troche malo o jakies 100 tys km. No chyba , ze masz ksiazki serwisowe - wtedy cofam cale "Ps"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W jakim stanie masz rozrząd? Nic nie jest przestawione? Autko nie osłabło Ci jakoś?
Od początku tak masz, czy od jakiegoś czasu?
Rozrząd był zmieniany,wszystko jest taj powinno,autko nie oslablo(wrecz mam wrazenie ze lepiej ciagnie po regulacji zaworów).Te klekotanie mam od początku
[ Dodano: Wto Lip 10, 2007 12:41 am ]
ADAM1 napisał/a:
A co z lacznikiem elastycznym?
Moze jest nieszczelny i ma przedmuchy, stad ten odglos
U mnie tez cos tam klekocze sobie, ale nie bardzo sie tym przejmuje bo silnik suchy, na 10 tys km nie dolewam oleju, pali na zawolanie, pracuje ruwno, temp. wporzadku, spalanie tez.........no moze za miesiac jak bede na urlopie w ojczyznie to wyreguluje zawory i to wszystko.
Ps
Stanem licznika sie nie kieroj, bo na 96r. 112 tys km to jak dla mnie troche malo o jakies 100 tys km. No chyba , ze masz ksiazki serwisowe - wtedy cofam cale "Ps"
A co to lacznik elastyczny?Gdzie go szukac?Powiem ze jak silnik chodzi na jałowym biegu to nic nie klekocze.
Moze jak bym podlaczyl auto pod kompa to cos by pokazalo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum