Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 13:11 [R620] Ulatniający się gaz.
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam!
Mam problem z gazem. Otóż podjechałem pod stację z gazem. Juz zatankował mi gaz. Odczepia to urządzenie (nie wiem jak to nazwać) jest ten mały wybuch gazu a tu patrze i gaz mi się ulatniał tym otworem co się go tankuje tak z 15 sekund a potem przestał. Tan co mi tankował powiedział że jakiś zawór poszedł i gaz ucieknie z tego przewodu i przestanie.
Czy ktoś nie wie co się mogło stać?? Czy jest jakiś domowy sposób na zrobienie tego?? Wiem ze z gazem to nie ma żartów. Czy to większy problem??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 10, 2011 15:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 13:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie masz szkodzony zawór zwrotny we wlewie gazu - wypływa Ci gaz z rurki między wlewem, a zbiornikiem.
Na zbiorniku jest drugi zawór, więc nie powinno być problemu, ale lepiej nie parkuj w garażu, czy na parkingach podziemnych.
Powinienneś z tym jechać do gazowników, bo to zawsze jest niebezpieczne - w każdym warsztacie powinni Ci to naprawić lub wymienić, a koszty i czas powinny być znikome.
Tyle teorii, praktyki na szczęście nie ćwiczyłem, więc lepiej podjedź jak najszybciej do gazowników.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum